Annonce
Kerteminde

Debat: Drop politikernes tur til Bornholm og send eleverne på skolerejse

Læserdebat: At rejse er at leve, modne og udvikle sig. Kammeraterne på venstrefløjen i Kerteminde Byråd er i en misforstået solidaritet, kommet til den opfattelse, at det er for dyrt for eleverne på Langeskov Skole, at deltage i faglige studierejser.

Det er også dyrt for kommunens skatteydere, at sende byrødderne, kvit og frit, til Folkemødet på Bornholm – år efter år. Får rødderne så noget fagligt ud af turen? Svaret må være et klart nej. Nå ikke? Så forklar lige nærmere.

Som lærer på Nyborg Gymnasium har jeg haft den fornøjelse, at have elever fra Langeskov skole og oplevet dem som modne, fagligt gode og uddannelsesparate. Denne gode erfaring kan ikke alene tilskrives studierejserne, men jeg er sikker på, at den personlige og faglige opladning til disse rejser, på de ældre klassetrin, er udviklende.

Finansiering! Tja.. - ligefor ligger selvfølgelig, at overføre penge fra Folkemødekontoen til en rejsekonto for eleverne i Kerteminde Kommune, som solidarisk kan støtte elever med ringere betalingsevner. Subsidiært kan hver elev opspare 50 kroner om måneden fra for eksempel 3. til 8/9 klasse. Regn selv.

En bureaukratisk anlagt politiker vil hævde: det må man ikke. Modsvar – civil ulydighed!

Annonce
Kerteminde Byskole. Arkivfoto: Jørgen hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce