Annonce
Debat

Debat: DN er en arrogant smagsdommer

Planklagenævnet har nu langt om længe afgjort, at Danmarks Naturfredningsforenings (DNs) klage over Nyborg Kommunes byggetilladelse til opførelse af ny helårsbeboelse på Lersey Alle i Taarup, afvises i sin helhed.

Sagen har verseret i klagesystemet i over 2 et halvt år.

DN klagede over byggetilladelse til enfamilieshus i landzone. Der var ansøgt om nedrivningstilladelse til eksisterende ejendom og byggetilladelse til mindre og ny ejendom, hvor DN klagede over, at det nye hus var for moderne og med fladt tag.

DN klagede på trods af, at der findes adskillige tilsvarende huse med fladt tag i landzone, hvor DN også må have tabt sagen med mindre der klages helt vilkårligt.

I vores tilfælde tog vi kontakt til en af landets ypperste specialister på området for at få rådgivning, hvor svaret var, at det var spild af penge at bruge ham, da DN under ingen omstændigheder ville kunne få medhold, hvilket han fik ret i.

DN udviser magtarrogance og nu også som smagsdommere ud i arkitekturen. Landspolitikerne må begrænse deres klageret i disse sager, hvor de mange uberettigede klager er med til at tilsande klagesystemet, ligesom det giver dem, som de uberettiget klager over, bekymringer og helt unødvendige omkostninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Annonce