Annonce
Debat

Debat: DF vil rette op på de værste mangler i finanslov

Annonce

DF har været til det første møde om regeringen om næste års finanslov. Vi håber ikke, at det bliver det sidste, men det er i sidste ende op til finansminister Nicolai Wammen. Han kan vælge at lave finanslov alene med regeringens støttepartier. Eller han kan vælge at leve op til de mange løfter om at søge ”det brede samarbejde” og inddrage blandt andet DF i arbejdet. Jeg håber på det sidste, men forventer nok mest det første, hvis jeg skal være helt ærlig.

DF har lagt en række konstruktive forslag på forhandlingsbordet, som kan være med til at rette op på de værste mangler i regeringens finanslovsudspil. Det er der brug for.

For det første er det dybt bekymrende, at ældreområdet fylder så lidt for regeringen. Der er fokus på alt muligt andet end lige præcis ældreområdet, som ellers i den grad har brug for et løft. DF og SF fremsatte i valgkampen et fælles forslag om, at der skal afsættes én milliard kroner ekstra til ældreområdet. Det mener vi naturligvis fortsat. Det er der brug for.

Jeg har også en klar forventning om, at SF lever op til deres løfte fra valgkampen og lægger kravet på bordet i Finansministeriet. Men indtil videre er det, hvad jeg kender til, ikke nævnt med et ord. Hvad bliver det til, Pia Olsen Dyhr?

Vi vil stoppe regeringens angreb på provinsen. Bredbåndspuljen skal bevares. Den har bidraget til at skabe vækst og optimisme. De voldsomme besparelser på friskolerne skal tages af bordet.

Vi vil sikre flere ressourcer til politiet. Hurtigt. Mette Frederiksen gjorde selv et stort nummer ud af den utryghed, som mange danskere oplever, i hendes åbningstale forleden, når vi ikke kan være sikre på, at politiet kommer, når vi har brug for det. Hun talte om bomber, der eksploderer i gaderne. Om vanvidsbilister, der hærger på gaderne i de store byer. Alligevel vil hun udsætte forhandlingerne om en ny fire-årig aftale om politiets økonomi og arbejde til næste år. Det giver ingen mening.

Derfor foreslår DF helt konkret, at vi til næste år tilfører politiet 300 millioner kroner mere, end det regeringen lægger op til. Og vi fastholder naturligvis også, at politiforhandlingerne bør gå i gang hurtigst muligt. Der er ingen grund til at vente til næste år. Situationen er alvorlig, og derfor skal vi i gang nu.

Og finansieringen? Vi har en lang række forslag til steder, hvor der kan spares penge på udlændingeområdet. Med en årlig udgift på 35 milliarder kroner er der nok at tage af. Man kunne passende starte med at droppe den kvarte milliard kroner, som regeringen vil give til primært forældre med indvandrerbaggrund, som ikke arbejder.

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce