Annonce
forside

Debat: DF og Ullemose er ude af trit med virkeligheden

Læserbrev: Dansk Folkepartis debatindlæg er et studie i demagogisk retorik. Dorthe Ullemose er ingen undtagelse. I et indlæg lørdag med overskriften "Dansk Folkeparti vil have hjemsendelse af uintegrerbare muslimer", skriver hun allerede i andet afsnit, at flygtninge ikke skal integreres.

På den ene side opkaster hun sig til dommer over, hvem der kan integreres og hvem, der ikke kan. Og på den anden side nægter hun at integrere nogen overhovedet. Alle asylansøgere skal sendes hjem - helt uagtet, at Danmark har hårdt brug for udenlandsk arbejdskraft.

Det kniber i det hele taget for DF og Ullemose at forholde sig til virkeligheden. Når de fleste asylansøgere bliver flere år i Danmark, kunne det måske skyldes, at deres hjemlande stadig er i krig, og at det tager tid at etablere tryghed og genetablere tillid i lokalbefolkningerne.

Og hvem siger, at mange flygtninge har en kultur, der "sjældent kan forenes med den danske og ender med at være på offentlig forsørgelse i årevis", som Ullemose påstår?

Professor Jørgen Goul Andersen fra Aalborg Universitet siger til Ugebrevet Mandag Morgen, at "den politiske debat er kommet i underlig utakt med virkeligheden." For sagen er ifølge ugebrevet, at flere nydanskere end nogensinde er i job. Beskæftigelsen stiger støt. Flere får en uddannelse. Og kriminaliteten falder.

Men det er selvfølgelig et problem, fordi det ikke passer ind i DF's partiprogram. Integrationen er en succes, og det må den jo ikke være! For så falder DF's krav om et paradigmeskifte i udlændingepolitikken til jorden.

Derfor fremturer partiet og Dorte Ullemose med de samme løse påstande igen og igen. Derfor vil de også melde Danmark ud af menneskerettighedskonventioner, så de kan indrette den danske virkelighed efter en forestilling i deres egne hoveder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce