Annonce
Læserbrev

Debat: Det skrottede parkeringsforlig

Læserbrev: Mange roser var der til borgmester Bo Hansen (S) for at kunne lande et parkeringsforlig i forbindelse med byfornyelsesprojektet ved Klosterplads og Frederiksgade.

Et projekt, der oprindelig var designet på en sådan måde, at alle parkeringspladser foran Sydbank skulle nedlægges på grund af ændret vejføring. I administrationen har der, efter at parkeringsforliget var vedtaget, været arbejdet med planen, men vi i Venstre erfarede, at hverken administrationen eller formanden for Teknik- og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S), reelt har undersøgt muligheden for bevarelse af nogle af parkeringspladserne. Vores argumenter blev fejet af bordet med den begrundelse, at dette ville politiet ikke ville give tillade. Samme argumentation har Flemming Madsen anvendt over for Områdeforum, som har arbejdet med forslaget.

Vi i Venstre holdt et møde primo juli med kommunaldirektøren og sagsbehandleren. Vi gjorde opmærksom på, at den skitserede linjeføring ikke var hensigtsmæssig (alt for skarpe sving) og måske slet ikke kunne godkendes af politiet. Vi gjorde opmærksom på, at de af administrationen givne oplysninger om krav til cykelstiers minimumsbredde på 2,25 meter ikke var korrekt. Ligeledes har vi påpeget, at det ikke var rigtig, at den ændrede linjeføringen kan begrundes med hensynet til de ekstra lange bybusser. Vi stillede endvidere spørgsmål ved, om politiet reelt var blevet forespurgt, om der var en mulighed for at fastholde nogle af p-pladserne foran Sydbank.

På torsdagens møde i Teknik- og Erhvervsudvalget skulle lokalplanen så godkendes. Vi kunne her konstatere, at intet var forsøgt med hensyn til at afdække mulighederne for fastholdelse af nogle af parkeringspladserne foran Sydbank. Noget vi troede, der var enighed om, støttet af samtaler med Socialdemokraternes gruppeformand, John Arly Henriksen. Men på mødet anvendte både udvalgsformanden og administrationen begrundelsen, at dette ville politiet ikke tillade. Vejføringen var fortsat nøjagtig, som i de oprindelige forslag. Meget skarpe sving trukket helt over til facaden ved Sydbank. Altså intet var ændret. Og med planens uændrede vejføring er muligheden for parkeringspladser foran Sydbank ikke eksisterende.

Venstre ønskede planen sendt retur til administrationen for at få en fornyet reel sagsbehandling. Især med henblik på at få en politimæssig forhåndsgodkendelse af planen, før den sendes i høring. Altså få undersøgt, om den skitserede linjeføring kunne godkendes, og om der var en reel mulighed for at bevare pladserne foran Sydbank. Men nej, det ville resten af udvalget ikke, herunder heller ikke De Konservative. Argumentet var som beskrevet, at det ville politiet ikke tillade.

Vi kan blot konstatere, at Socialdemokratiet og Konservative er skredet fra vores parkeringsforlig, så det er vi så også. Borgmesterens roser er falmet, ja, nærmest helt visnet hen.

Annonce
Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Grufuld ulykke på jernbanen ved Nyborg

1994 Den fine Carl Nielsen-sal i koncerthuset lægger lørdag aften scene til så slibrige sager, at arrangørerne har bevidst har placeret et skilt med ”forbudt for børn” hen over plakaterne. Skuespillerne Henrik Kofoed, Niels Olsen, Søren Pilmark og Asger Reher, der ikke er bange for at ødelægge det pæne image, spiller med fez og unoder rollerne som ”Ørkenens Sønner”. Hver aften oplever de, at publikum udvandrer fra showet. Det skete forleden aften i Holstebro, da det blev for meget for en del af publikum med billige bemærkninger om menneskets nedre regioner og ikke mindst, da en totalt afklædt Kofoed ifølge Holstebro Dagblad fløj hen over tilskuerne med ”alt dinglende, hvad der nu kunne dingle”. 1969 De værnepligtige på Langelandsfortet er gået i sultestrejke, der begyndte i går middags og fortsatte i aftes. Om strejken slutter i dag afhænger af et møde, som orlogskaptajn skal have med talsmændene i eftermiddag. Klagerne vedrører både den varme og kolde mad. De værnepligtige hævder, at flæskestegen er for fed, og at der er lidt variation i det kolde bord, selv om der er otte-ni retter at vælge imellem. - Som altid ved sådanne lejligheder er det nogle enkelte, der starter en aktion, og så kvier resten sig ved ikke at gå med, siger orlogskaptajnen til Fyens Stiftstidende. Det er omkring 100 mand, der sultestrejker, mens det fastansatte personel stadig spiser maden og betaler for den uden at klage. 1944 En grufuld ulykke, der har kostet en mand livet, skete tidligt i morges på banestrækningen i nærheden af Nyborg. En banearbejder, der på skinnecykel var på vej til sit arbejde på Nyborg Station, havde ikke observeret et forsinket tog på strækningen. Han blev påkørt og hans frygteligt lemlæstede lig slæbt med at lokomotivet på en strækning af over to kilometer. Først ved ankomsten til Nyborg Station opdagede lokomotivføreren, at lokomotivets forparti var oversprøjtet med blod. Da jernbanelinjen derefter blev afpatruljeret, fandt man liget af banearbejderen, der formodes at være dræbt på stedet. Liget, der var fuldstændig ukendeligt, blev i Falcks ambulance ført til ligkapellet ved Nyborg Sygehus.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce