Annonce
Debat

Debat: Det lille byråd

Jens Kjeldsen Høy.

Læserbrev: Ikke alle beslutninger, som tages i Svendborg Byråd, er lige fornuftige. Det rådes der nu bod på. Det lille byråd trådte sammen for første gang den 23. maj 2019 kl. 06:30 i herresaunaen i Svømmehallen ved Krøyers Have. Alle borgere i Svendborg og omegn har selvfølgelig adgang, men mødestedet sætter ærgerligt nok nogle begrænsninger med hensyn til køn og ligestilling.

Ordførende medlem, iværksætteren Jens Kjeldsen Høy udtaler: ”I mine år i Aabenraa var jeg her med stort udbytte med i ”Det Bette Byraad”, som trådte sammen hver hverdagsmorgen kl. 06:00 i herresaunaen i Aabenraa Svømmehal. Vi var normalt 10–12 fremmødte herrer, hvor de fleste var både pensionerede, ret velbeslåede og med stor indflydelse på dagen og vejen for det rigtige byråd i byen. Dét er jeg i hvert fald sikker på, at borgmester Thomas Andreassen vil bekræfte”.

Her i mere afslappede Svendborg lægger vi knapt så markant ud. Fremover vil der være møde hver mandag, tirsdag og onsdag morgen kl. 06:30. Dagsordenen for mødet på mandag, den 27. maj bliver vi enige om på mødet.

Og kære venner – ovenstående er faktisk meget seriøst ment. Vi ses.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt

1994 Jacob Haugaards medlemskab af Folketinget har ført til, at en ny reklamefilm for Tuborg Squash er blevet forbudt af TV2 Reklame (TVR). I morgen aften skulle der have været premiere på en ny film med Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard. Finn beder Jacob hjælpe ham med at lære at synge. De synger, drikker Squash og pointen dukker frem på skærmen: ”Squash giver gode stemmer”. Efter at TVR modtog filmen, besluttede vicedirektør Marianne Pittelkow, at den sidste sætning er årsag til, at reklamen er i strid med reglerne for politisk reklame. Tuborg har reageret omgående ved at flytte hele Squash-kampagnen over på TV3, hvor den allerede kan ses fra i aften. 1969 I dag gik man efter flere udsættelser i gang med monteringen af den første brobanesektion på den nye Lillebæltsbro. Hermed er brobyggeriet, hvis omkostninger i dag anslås til at ville komme op på 250 mio. kroner, gået ind i den afsluttende fase. I den kommende tid vil de øvrige 92 brobanesektioner følge efter, og i løbet af vinteren skal svejsere i specielt indrettede telte foretage sammensvejsningen af brobanerne. Den første brobane blev flådet ud midt i Lillebælt fra den kunstige halvø ved Staurbyskov, hvorefter ophejsningen med de to specialkraner, tog sin begyndelse. Samtlige brobaner ventes hejst op i løbet af sommeren 1970, og et år efter vil de første biler ruller over den sekssporede motorvejsbro. 1944 Det har længe været åbenbart, at tuberkulosestationen på Odense Amts og Bys Sygehus er blevet alt for lille til den belastning, den er ude for. Flere og flere mennesker kommer til undersøgelse, fordi de har mistanke om, at de kan være blevet smittet med tuberkulose. På samtlige tuberkulosestationer i Odense Amt er der hvert år omkring 20.000 konsultationer i form af almindelige kontrol eller forebyggende undersøgelser. Alene på stationen i Odense modtager man 16.000-17.000 besøg årligt, eller i gennemsnit 90-100 besøg ved hver konsultation. Det har i nogen tid været under overvejelse at udvide den nuværende station eller en helt ny bygning, så snart mulighederne foreligger.

Erhverv For abonnenter

- Kvinder er ved at banke sig selv tilbage til kødgryderne

Annonce