Annonce
Sydfyn

Debat: Det er en ommer på Svendborgbanen, transportminister

Erling Bonnesen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har igen udskudt den nødvendige udskiftning af signalsystemet på Svendborgbanen, med henvisning til, at pengene er flyttet til Sjælland til anvendelse på andre baner der, fordi banerne der hænger sammen, siger ministeren. Det er en yderst tyndbenet forklaring.

Svendborgbanen hænger altså også sammen med resten af jernbanenettet. Jeg tror ikke det er nødvendigt, at forklare, at Svendborgbanen kører til Odense Banegård, hvorfra man kan stige om til andre tog eller andre transportmidler. Svendborgbanen er mindst ligeså vigtig som andre baner og der har fra skiftende regeringer været prioriteret, at udskiftningen af signalsystemet på Svendborgbanen skal gennemføres senest i 2021.


Annonce

Det er jo komisk og nærmest grotesk, at ministeren forventer flere penge til infrastrukturområdet og samtidig udskyder signaludskiftningen igen på Svendborgbanen


Og løsningen ligger lige for. Transportministeren udtaler i Avisen Danmark d. 14. juli 2020 i artikel ”Transportminister: Der kan blive flere penge til veje og baner på grund af corona”.

Jeg har derfor stillet følgende spørgsmål til transportministeren: Vil transportministeren sikre, at udskiftningen af signalsystemet på Svendborgbanen bliver fremrykket igen til gennemførelse i 2021, evt. 2022 med henvisning til at ministeren forventer flere penge til infrastrukturområdet, som det fremgår af artiklen.

Det er jo komisk og nærmest grotesk, at ministeren forventer flere penge til infrastrukturområdet og samtidig udskyder signaludskiftningen igen på Svendborgbanen. Og rækkefølgen var fastlagt.

Det er en ommer, transportminister !

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Kerteminde For abonnenter

Derfor har to skoler selv bedt om at blive lagt sammen: - Det her er ikke en traditionel sammenlægning

Annonce