Annonce
Debat

Debat: Der venter kommunerne på Fyn en stor opgave

Dan Johansen, formand for Dansk Byggeri Fyn
Annonce

Synspunkt: Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed var desværre noget af en mavepuster for det lokale erhvervsliv på Fyn. Alle vores fynske kommuner på nær Middelfart og Nyborg ligger i den mindst erhvervsvenlige halvdel af landets 98 kommuner. Kerteminde, Langeland og Ærø endda som nogle af de mindst erhvervsvenlige i hele landet. Det kan hverken det lokale erhvervsliv eller Fyn være tjent med.

Erhvervsvenlighed handler om at give virksomhederne de bedste betingelser for at skabe vækst og lokale arbejdspladser og dermed også skattekroner til kommunekassen. Når de lokale virksomheder har det godt, så kommer det hele Fyn til gode. Derfor glæder jeg mig over, at flere kommuner som f.eks. Kerteminde allerede har meldt ud, at der skal skrues op for erhvervsvenligheden. Og selvom Nyborg var blandt de bedst placerede kommuner på Fyn, fortsætter kommunen også det gode arbejde med at forbedre deres erhvervsservice.

Og der er flere ting, som vores fynske kommuner med fordel kan forsøge at gøre bedre. F.eks. er ventetiden på en byggetilladelse generelt set alt for lang. Og nogle af kommunerne kan med fordel sende endnu flere af deres vej- og parkopgaver i udbud, så private kan byde på dem. Dansk Byggeri Fyn kommer gerne på besøg på rådhuset til en snak om, hvordan erhvervsvenligheden kan få et skub i den rigtige retning.


Når de lokale virksomheder har det godt, så kommer det hele Fyn til gode. Derfor glæder jeg mig over, at flere kommuner som f.eks. Kerteminde allerede har meldt ud, at der skal skrues op for erhvervsvenligheden.


Der venter kommunerne på Fyn en stor opgave forude, og ved fælles hjælp er jeg sikker på, at vi kan nå langt.

Genrefoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce