Annonce
Læserbrev

Debat: Der var 26.000 teatergæster, ikke 6800

Debatten om teater og eventuel flytning af lystsejladsmuseet på Frederiksøen flyver, og godt for det. Det er vigtigt. Men jeg må alligevel reagere oven på Erik Bjeldorfs debatindlæg søndag, “Lystbådmuseum kontra teater”.

Debatindlæggets pointe går på, at Baggårdteatret trods et væsentligt milliontilskud ikke tiltrækker flere publikummer end museet. Dette værende en komplet usand konklusion, der helt blindt ikke inkluderer årsrapportens pkt. 11 - øvrige solgte billetter: 19.268. Herunder tallet for cirka 3000 svendborgensiske skoleelever, der hvert år får en stor, gratis teateroplevelse.

Lægger man det i debatindlægget nævnte antal solgte billetter i Rottefælden (6809) oveni, spillede Baggårdteatret altså i sæsonen 17/18 for 26.077 publikummer. Et noget andet og større tal end de 6809, som er nævnt i debatindlægget.

Desuden nævner Erik Bjeldorf, at teatret, udover sit tilskud på cirka 4,9 millioner, modtager cirka 2 millioner kroner i “yderligere ikke specificerede tilskud”. Dette “tilskud” er ganske enkelt ikke et tilskud, men indtægter. To vidt forskellige ting. Denne post er fondstilsagn og indtægter fra samarbejder, vi henter hjem til Svendborg fra resten af landet. Hvoraf størstedelen investeres i og bruges på lønninger til svendborgere og lokale leverandører. Altså ren win for byen, kommunen og erhvervslivet.

I øvrigt er Baggårdteatret ikke kontra nogen. Vi hylder fællesskabet og de stærke sydfynske historier - både de maritime og de mere tørskoede - og vil glæde os til at folde endnu flere af disse ud i fremtiden, for endnu flere borgere og besøgende, gerne fra Frederiksøen.

Annonce
Arkivfoto: Jakob Bjerregaard Engmann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce