Annonce
Læserbrev

Debat: Der skal handles nu

Læserbrev: Nu er valget overstået, et valg hvor partierne nærmest faldt over hinanden i snakken om klimaet. Alle ville gøre noget. Afgift på flyrejser, spis mindre kød, udfas dieselbiler, plant flere træer - Fyn har kun 15 procent dækket af skov. Alle vil noget, men ingen gør noget. Jeg kom til at tænke på disse linjer fra sangen: "Som dybest brønd gi’r altid klarest vand".

"Du puslingland, som hygger dig i smug, mens hele verden brænder om din vugge" (Jeppe Aakjær 1916).

Men så mødte jeg Jens Thomsen, som gør noget. Han har sammen med en lille flok startet et projekt op for et par år siden (Grow For It). De planter træer, ikke i Danmark, men i Afrika. Det er godt i gang. Der plantes blandt andet træer i Guinea. Det giver arbejde til lokalbefolkningen, så lysten til migration til Europa mindskes. Det binder CO2. Det forbedrer miljøet og levevilkårene.

Mange vil nok spørge: Hjælper det, virker det, kan jeg gøre noget, er det ikke dyrt? Ja, det gør det. Jens har lige været i Afrika (for egen regning) og set, at plantningen går rigtig godt. Den er endda foran planen. Gennem Grow For It kan du få plantet et stykke skov, stort eller lille. En hektar skov opsuger den CO2, som et menneske udleder i sti liv og en hektar kan plantes for 7500 kroner, men selv små beløb kan være med til give os en bedre verden for os, vore børn og børnebørn.

Hvem er Jens Thomsen? Er han en fantast? Nej, han er entusiast. Han har arbejdet med vindenergi lige fra han var med til at bygge møllen Tvind og gennem arbejde på Bonusmøllen i Brande til Siemens Windpower. For lige at nævne det, så er han en af foregangsmændene i et projekt, der kan omdanne amoniak til brændstof, der kan bruges i store motorer i skibe, fly, lastbiler og landbrugsmaskiner. Der er kontakt til et af verdens største rederier, samt til et par af største lastbilproducenter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Uhyggen breder sig søndag

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Annonce