Annonce
Kerteminde

Debat: Der må snart være nogle politikere, som får kolde fødder

Annonce

Læserbrev: Hvis det ikke var fordi, det gik ud over levende mennesker – de svageste borgere i kommunen, som har allermest brug for en håndsrækning – så er læsning af Kerteminde Kommunes sparekatalog endog en særdeles underholdende sag – vel at mærke indenfor kategorien: Farce.

I denne søde juletid vælter det ind med kulørte kataloger. Når dagen oprinder, så kan man allerhøjest sætte næsen op efter en lille håndfuld af de mange herligheder. Det her katalog rummer ikke valg – slet ikke ønsker. Det er hele pakken – take it, don’t leave it!

Ebberød Bank, gå hjem! Kommunens administrationen slår jer med flere længder. Man ansætter otte planlæggere for at spare 450.000 kroner. Bare ved at fyre én af dem igen ville der være dobbelt op på den besparelse. Man bruger - et slag på tasken - 10,8 mio kr i lønkroner over tre år på at spare 1,35 mio kr på velfærd. Der er ansat 59 akademikere i kommunen. Det kræver selvfølgelig også juridisk indsigt at kunne udrede, hvad man lovgivningsmæssigt ikke er forpligtet til at yde af service!

Man river og flår i alle fællesaktiviteterne. Den enkelte handicappede er efterhånden nærmest fikseret til egen sofa og seng. Trods dette er man ikke for fin til at ville opkræve betaling for fælles forbrugsvarer. Men der er jo nærmest ikke fælles aktiviteter tilbage, så derfor heller ikke noget fælles forbrug! Husk på; disse handikappede har allerede oplevet en stigning på 53,5 procent i betalingen til den fælles madordning.

Hvad med at lægge kataloget på hylden? Istedet kunne man dykke ned i lønstatistikken. Kerteminde Kommune har i forvejen én af Danmarks dyreste administrationer målt per indbygger. Hvis man nu bare tog udgangspunkt i, at man fastholdte antallet af administrative medarbejdere, akademikere og chefer på primo 2019 niveau – Altså ikke udvidede administrationen med de 12 hoveder, som det har været tilfældet fra jan-sept. De næste tre år koster disse ca. 28,8 mio kr. Det kunne man få meget godt kernevelfærd for.

Vi skriger i en sådan grad på varme hænder. Der må snart være nogle politikere, som får kolde fødder.

Arkivfoto: Birgitte Søe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce