Annonce
Nyborg

Debat: Der er gået regneark i udfordringen

Lene Ingemann Skyggelund efterlyser en kvalitativ debat om plejeboliger. Foto: Simon Holt.

Læserdebat: Mens alarmklokkerne med tiltagende styrke har forsøgt at få flertallet i Nyborg Byråds opmærksomhed igennem de seneste år, sidder de stadig advarslerne om faretruende få plejehjemspladser overhørig. Det er tid til at vise rettidig omhu. Nu kommer problemet endelig på dagsordenen i ældreudvalget, men også her lader man advarselslamperne blinke videre, mens man sidder på hænderne.

Nyborg Kommune ligger i den absolutte bund, når det kommer til antal plejeboliger pr. borger over 80 år. Til hver 10. borger over 80 år har vi kun én plejeboligplads. Dertil kommer, at nogle af pladserne allerede i dag er beboet af yngre borgere. Og riften om de begrænsede pladser tager kun til i de kommende år.

Ser vi på befolkningstallene, er det i dag sådan, at procent af indbyggerne i Nyborg Kommune er over 65 år. Og i takt med at vi heldigvis lever længere, vil en større del af vores befolkning have mere end 80 år på bagen. Faktisk forventer man, at antallet af +80 årige stiger med 50 procent i 2033.

Annonce

Spørgsmålet er, om vores ældre borgere i fremtiden trygt kan forvente, at der er en plejeboligplads til dem, hvis de får brug for det? Det ser desværre ikke sådan ud med den nuværende politik.

Det nuværende flertal forventer nemlig, at andre løser udfordringen for dem ved at starte et nyt friplejehjem i vores kommune. Her håber man nemlig, at 80 procent af pladserne vil gå til Nyborgs borgere - men man ved faktisk ikke, om det kommer til at ske. Men flertallet har besluttet at frasælge boligerne i det tidligere bosted i Øksendrup. Hvorfor ikke beholde dem og bruge dem til et tilbud til udadreagerende demente borgere.

Der er gået excelark i udfordringen. Kommer der reel handling fra flertallet i Nyborg Kommune? Det spørgsmål må blafre i vinden, jeg kan ikke finde svaret.
Ældre Sagen gør opmærksom på tal-øvelsen i et indlæg i Fyens Stiftstidende og efterlyser en kvalitativ politisk debat. Tak for det. Jeg savner at flertallet sætter det lange lys på og laver en holdbar plan plejeboliger i Nyborg Kommune.

Hvis tryghed var en ludobrik, var den slået hjem nu!

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Annonce