Annonce
Nordfyn

Debat: Den grønne opstilling er i gang

Anders Thingholm (K), Plantagevej 24 5462 Morud. Formand Teknik- og Miljøudvalget
Annonce

Lokaldebat: Det er altid givtigt med indlæg, der fokuserer på den grønne omstilling i Nordfyns Kommune - senest fra en socialdemokrat i intern valgkamp og så fra De Radikale, der efterspørger "store sko". Jeg er, som de fleste andre partier, meget enig i, at den grønne omstilling skal mere i fokus på Nordfyn, og arbejdet er i gang.

Har man ellers fulgt med i de grønne tiltag, der har været besluttet og sat i værk inden for denne periode, kan jeg hverken genkende "osteklokke" eller "sko, der klemmer og er for små". Med budget 2020 blev det besluttet, at vi på Nordfyn skal have en ny og ambitiøs politik på området for klima og miljø. Denne proces er i fuld gang, og jeg glæder mig meget til, at vi inden længe kan præsentere nye og i den grad ambitiøse og konkrete målsætninger for den grønne omstilling frem til 2030/2050 og med klar sammenhæng til både vores indsats for verdensmålene, regeringens mål og ikke mindst "Den Grønne Vision" for Fyn.

Vi kan og skal ikke bare kopiere "Project Zero" fra Sønderborg, vores egne, og jeg vil vove at påstå, mere målbare handlinger vil komme til at stå stærkt og konkret – det er dét, vi har brug for. Når målsætningerne ligger fast, venter borgerinddragelsen, inddragelsen af vores virksomheder endnu mere. Jeg vil være åben over for alle, der innovativt og omkostningseffektivt kan bidrage til, at vi når vores målsætninger.

Jeg mener, at vi allerede har set mange klimaprojekter, hvor borgerinddragelsen har været stor, og hvor det har skabt en stor værdi for vores kommune og borgere langt ud i fremtiden. Klimaprojektet i Bogense Bybæk er bare et eksempel, der nu også følges op af det mere omfattende kystdige-projekt. Vi har foretaget screening af vores lavbundsområder, vi har gennemført LAR-projekter i vores bymidteprojekter.

På energiområdet har vi siden 2008 reduceret CO2-udledningen på opvarmning med 47 procent, Nordfyns kommune som virksomhed er også på 100 procent grøn strøm, der blandt andet leveres fra kommunens 18 solcelleanlæg. Vores kommunale vognpark er oven på effektivisering i den grad også blevet mere grøn, og vi vil inden længe se flere ladestationer rundt om i kommunen. Sådan kan jeg blive ved med at nævne, hvad der bliver ført ud og omsat ud fra klar prioritering på området for klima og grønne indsatser.

Vi er godt på vej på Nordfyn, vi skal og kan endnu mere, og det kommer vi også til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce