Annonce
Nordfyn

Debat: Den grønne omstilling - gør Nordfyns kommune nok?

Annonce

Lokaldebat: Kraftigt nedbør, kraftige storme der susende kaster rundt med ting, tørke, manglende sne - årstider, der bytter rundt eller helt mangler. Dertil kommer oversvømmelser.

Der skal gøres noget og mere! I disse dage kan vi glædes over, at vores (lokale) klimaminister er fremme med mange konkrete forslag, der skal begrænse CO2 mængden. Med andre ord klimaministeren viser vejen. Er Nordfyns Kommune klar?

Jeg vil starte med at glæde mig over, at Teknik- og Miljøudvalget tænker gode tanker jævnfør Fyens Stiftstidende 14.5. Tanker om verdensmålene. Om klimaet. Om CO2 udslippene. Det er godt, og det er nødvendigt. Det er bare ikke nok. Hvad med alle de andre udvalg? Hvilke konkrete forslag er der tale om? Den viden har vi til gode.

Hvor skal energien til vores offentlige bygninger komme fra i fremtiden? Vindmøller, solenergi, eller noget helt tredje? Udgangspunktet skal være en samlet kommunal plan om, at alle offentlige (ny-) bygninger skal reducere CO2 udledningen væsentligt inden år 2030.

Det vil også være interessant at høre nærmere om klimatilpasningsstrategien i Nordfyns Kommune. Hvor og hvordan skal der efter udvalgsformandens mening sættes ind?

Også er der også lige andre verdensmål, der står i kø for at komme i fokus. Hvad med rent vand (nr. 6), bæredygtige byer og lokalsamfund (nr. 11) eller livet i havet/land (nr. 14/15). Hvor er de i den samlede nordfynske prioritering?

Det er svært at være uenig i de overordnede mål: ”…en bæredygtig forvaltning af energiressourcer og klimaudfordringer sætter et kraftigt aftryk i udviklingen af Nordfyn som attraktiv bosætningskommune”.

Jeg noterer, at det er godt at verdensmålene er på dagsorden, men at udvalgets og ikke mindst formændenes tanker er for uambitiøse.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce