Annonce
forside

Debat: Den desperate lokale DF

Morten S. Petersen, løsgænger. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Den lokale DF er tilsyneladende under voldsomt pres - tænker det skyldes deres lokale medlem af byrådet og Folketinget Dorthe Ullemose, der ikke ved, hvor gammel hun er, eller hvilken profil hun skal bruge på FB, selv om Tom Jensen lyder mere maskulint end Dorthe Ullemose!

At jeg tror den lokale DF bestyrelse er under pres, skyldes deres netop udstedte pressemeddelse, hvori de intet politisk har på hjertet.

At den har vakt interesse ved medierne, ikke mindst TV2-FYN, skyldes nok at indholdet er tomt, og så lige en kritik af de tre medlemmer, de mistede i byrådssalen, den pressemeddelelse burde de bare have ladet ligge i skuffen.

Nu er den så ude, og for at DF's bestyrelse og Dorthe Ullemose er sikre på, alle på Sydfyn har læst den, har de betalt Ugeavisen for at bringe den. Medlemmerne må da brokke sig over den måde at bruge foreningens midler på.

Jeg håber DF's fremtidige pressemeddelelser, betalt eller ej, indeholder noget politisk for Sydfyn, og ikke noget ligegyldigt fnidder.

Hov, måske når DF tror, deres vælgere glemmer alt, er det så ikke på sin plads at ridse følgende op:

På to valgperioder har DF mistet seks lokale byrødder, og kun Dorthe Ullemose er tilbage - måske tager jeg fejl, at det er de seks personer, der er noget galt med, men måske, har Jakob Broegaard, DF's bestyrelse og Dorthe Ullemose helt andre ting at slås med - internt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce