Annonce
Debat

Debat: Del ud af din kvindelig kampgejst!

Annonce

Kampdag: Det sidder i mig endnu. Og jeg ved med mig selv, at det bider sig fast. Det må det også gerne, for jeg kan sagtens bruge den energi, det giver. ‘Det’ handler om, at jeg for et par uger siden fik lukket en årelang kamp, som kun han eller jeg kunne vinde.

Vi var for længst gået over tiden for at lande en ‘win-win’. Jeg vandt kun ved at trække den længste knive frem af skuffen. En kniv, jeg faktisk ikke troede, skulle vise sig, at være den eneste, der virkede. Men I kender det sikkert godt: Andres akilleshæl kan man ikke altid regne ud. Nuvel - slaget er forbi her ret tæt på Kvindernes Internationale Kampdag og jeg endelig kan ånde frit. Og stolt - fordi jeg vandt.

Selvfølgelig var der ingen fysiske knive på spil. Misforstå ikke billedsproget. Kampen var på ord og proces, tålmodighed og vedholdenhed. Ingen blod - ingen døde. Men den energi og indsigt, kampen har givet mig, kan jeg bestemt godt bruge videre i mit liv og den bliver bestemt ikke udvandet af at blive delt med andre, så de også kan nære sig derved. Derfor findes en dag som i dag.

For udover, at vi i dag selvfølgelig takker de tusindvis af kvinder, som i over hundrede år er gået foran os andre og har kæmpet for rettigheder, vi alle i dag kan tage som selvfølgeligheder, så handler Kvindernes Internationale Kampdag om at takke og opmuntrer dem, der stadigvæk må kæmpe hårdt for piger og kvinders basale og formelle rettigheder. Dem, der kæmper for at kvinder i alle aldre mødes med respekt for den værdighed, der bor i hvert eneste menneske uanset køn.

Her tænker jeg specielt på dem, der kæmper for at stoppe lemlæstelse af små piger og unge kvinders kønsdele - dem såkaldte kvindelige omskæring. De kæmper for de 200 millioner, der allerede er lemlæstet og for de fire piger under 15 år, der hvert minut skæres i med enten urene knive eller glasskår. Imens du læser dette indlæg.

Lad os huske at glemme kvotekortene og de mindreværdsbekræftende excelark for en stund netop i dag og sende dyb anerkendelse og energi ud i verden til de kvinder, der har det meget værre end os selv. Kvinder, som lever under forhold, hvor de ikke kan fejre deres små sejre, som jeg selv kan med dette indlæg. Det er kvinder, som i dén grad har brug for at, vi deler noget af vores opmærksomhed og overskud med dem, så de kan fortsætte deres kamp i bunden af den kønspolitiske behovspyramide.

Pernille Weiss
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce