Annonce
forside

Debat: De, der repræsenterer Ærø på tinge, har ikke løftet en finger for Ærø

Folketingsvalget nærmer sig. Senest 19. juni skal der tages stilling til hvor krydset skal sættes. Som ærøbo finder jeg det vigtigt at have en repræsentant på Christiansborg. Jeg opfordrer derfor flest mulige til at stemme på Ole F. Pedersen, der er opstillet som Venstres kandidat på Ærø til folketingsvalget.

Man kan spørge, hvor vigtigt er det for Ærø at have en stemme på Christiansborg. Et godt eksempel er debatten om placeringen af administrationen af bryllupsindustrien. Den skal nu placeres i Odense.

Havde Ærø haft en kandidat på borgen, havde situationen måske set anderledes ud. Ingen politiker er gået forrest i kampen for Ærø. Afgørelsen betyder et tab for kommunen i størrelsesordenen 2,5 millioner. Hertil kommer tabt indtjening for mange ærøborgere, der har gjort bryllupsindustrien til en levevej. Dette arbejde har betydet arbejdspladser i en kamp for at skabe overlevelse og udvikling for Ærø.

Vi må konstatere, at de fynske politikere, der i dag repræsenterer Ærø i Folketinget, ikke har løftet en finger for os. De har en stol i Folketinget, men kommer først ud når valget nærmer sig. De lover guld og grønne skove. Det giver ingen mening når de blot siger, hvad de vil gøre, i stedet for at høre, hvad de burde have gjort og bør gøre.

Vi har brug for nye kræfter, der vil Ærø det bedste. Derfor skal Ole F. Pedersen fra min side have de bedste anbefalinger på sin vej i Folketinget. Jeg håber, mange vil følge min anbefaling om at stemme på Ole F. Pedersen. Han har, i sin tid som professionel fodboldspiller, arbejdet målrettet og dedikeret med sin sport. Jeg er sikker på, at han med den indstilling vil gøre det samme for Ærø og gøre en god figur i Folketinget. Det vil helt sikkert gøre en stor forskel for hele Ærø.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce