Annonce
Læserbrev

Debat: Chefredaktørens undren undrer mig

Annonce

Kim Barren, Kogtvedparken 2, 5700 Svendborg

Ja, hvis modtageren misforstår budskabet, er det afsenderen, der har et problem. Den gamle læresætning faldt mig ind, da jeg læste chefredaktør Rikke Bekkers svar på mit læserbrev ”Tanker om mit lokalavis”.

Så jeg har åbenbart ikke formuleret mig klart nok, selv om jeg gjorde mig umage. Det beklager jeg. Det var ikke meningen. Når det er skrevet, undrer det mig, at chefredaktøren tager sådan på vej. Jeg synes i al beskedenhed, at mit læserbrev et langt stykke af vejen var en kærlig og oprigtig opbakning til vores lokale avis. Og ja, der var også et par mere kritisk-konstruktive holdninger til, hvordan den kan blive endnu bedre.

Men det er åbenbart kritikken, som chefredaktøren bider sig fast i. Fair nok.

Kritikken om den tynde avis nogle dage holder jeg fast i. Men bemærk, at jeg netop skriver ”at nogle dage er jeg glad for avisen. Avisen er en vigtig og væsentlig del af vores demokrati. Det er FAA også. Det er godt. Og det er vigtigt for det sydfynske lokalsamfund, der er FAA’s grundlag.”

Så jeg synes nok, at jeg giver min opbakning til vigtigheden af at have en avis. Og især en lokalavis.

Så sidder chefredaktøren med en stille undren, over at min kritik kommer midt i en coronakrise. Jeg er klar over, at hele det dansk samfund – herunder også Fyns Amts Avis og Jysk Fynske Medier – gennemløber en svær tid p.t. Men FAA’s ledere gennem de seneste uger har selv påpeget, at det er vigtigt også at kigge fremad. Det er i al beskedenhed det, jeg har forsøgt med min kærlige-kritiske-konstruktive opbakning til vores lokale avis.

Jeg anerkender fuldt ud, at FAA bakker op om det lokale liv på Sydfyn – både erhvervslivet, kulturlivet, turistlivet etc. sådan som et lokalt medie skal gøre. Nøjagtig som mange andre på Sydfyn også gør.

Så vælger chefredaktøren at blande mit job som kommunikationschef i Svendborg Kommune ind i sit svar. Blot for god oplysning skyld. Jeg har ikke skrevet læserbrevet i min egenskab af kommunikationschef i Svendborg Kommune. Jeg har skrevet det som privatperson – disclaimer og jeg har også en fortid som journalist på FAA.

Jeg ved godt, at det kan være svært at skelne mellem kasketterne. Men jeg forsøger at gøre det. Jeg tænker i mit stille sind på, om chefredaktøren havde gjort det samme, hvis det var en direktør for en af byens virksomheder, en sygeplejerske, en bager, en taxachauffør, en bankrådgiver eller en helt sjette person, der havde skrevet et læserbrev. Var vedkommendes job så også vigtig at nævne, når læserbrevet var skrevet som privatperson?

Jeg bakker FAA op ved at have abonnement på avisen. Jeg kunne selvfølgelig sige det op. Og nøjes med den udmærkede og gratis Ugeavisen Svendborg. Men det gør jeg ikke. Jeg vil gerne støtte den lokale avis. Det kan jeg forstå, at mange andre også gør ved at tegne abonnement på avisen enten på papir eller i højere grad elektronisk. Det må være, fordi sydfynboerne mener, som jeg, at FAA er vigtig for vores område. Det glæder mig.

Og når chefredaktøren slutter sit svar af med, at mene, ”at det ville klæde også kommunens kommunikationschef at stemple ind i den kamp” om at kæmpe for et stærkt lokalliv, er mit svar. Det gør jeg med glæde. Både som kommunikationschef og som privatperson, der har boet hernede i snart 27 år.

Nøjagtig som mange andre på Sydfyn gør i disse måneder. Også Fyns Amts Avis.

Kim Barren. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce