Annonce
Debat

Debat: Centrale emner for Danmark og kommunalvalget

Dorthe Ullemose udpeger i hendes optik to centrale emner for den forestående kommunale valgkamp. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: John Jensen nærmest sønderlemmer Lars Erik Hornemann (V), Bo Hansen (S), Jesper Kiel (EL) og undertegnede her i FAA i et synspunkt for ikke, at skrive om de politiske visioner og udfordringer, som Svendborg Kommune står overfor. Især efterlyser John Jensen, at politikerne forholder sig til den store udfordring landet og kommunerne har i forhold til den massive muslimske indvandring.

Jeg er enig med John Jensen i, at kommunerne kommer til at mærke, at kernevelfærden er presset på grund af stigende indvandring og på grund af de åbne grænser. Derudover oplever mange familier en unfair konkurrence på arbejdsmarked på grund af den frie bevægelighed. Det skaber mistillid til politikerne og utryghed for den enkelte borger.

Det er vigtige perspektiver, når vi snakker kommunalvalg - en uansvarlig landspolitik har konsekvenser for kommunerne - især på pengepungen.

Og lad os bare sige det, som det er. Særligt én udfordring er stor: Den voldsomme indvandring af især muslimer fra Mellemøsten og Afrika er en gigantisk udfordring. Både økonomisk og værdimæssigt. Det udfordrer vores kultur - vores sammenhængskraft.

Mange års forfejlet og uansvarlig indvandringspolitik har haft kæmpestore omkostninger for Danmark. Hvert år bruger vi store milliardbeløb på en forfejlet indvandringspolitik. Finansministeriet har netop opgjort regningen for ikke-vestlige indvandrere. Det kostede de offentlige kasser i 2014 mindst 33 milliarder kroner. Mange indvandrere bidrager ikke positivt til fællesskabet, men fylder i stedet op i retssale og fængsler, arbejdsløsheds- og overførselsindkomststatistikker. Mange af disse personer bliver en del af parallelsamfund med værdier og holdninger, som ligger langt fra de danske. Det er den største enkeltstående trussel imod vores velfærdssamfund

Det bør ikke være muligt for en politiker at tale om visioner og udfordringer op til valget uden at adressere denne altoverskyggende udfordring for Danmark.

Ved samme lejlighed må man ligeledes påpege de problemer, som EU skaber for den danske arbejdsmarkedsmodel. Det Indre Marked har gjort det lettere at handle sammen, og det er godt. Men de åbne grænser og EU's regler har også medført social dumping via mange af de østeuropæere, der arbejder i Danmark.

Vi har ingen interesse i et parallelt arbejdsmarked, hvor almindelige danskere udsættes for unfair konkurrence. Uanset om det sker fra østeuropæere eller af illegale indvandrere, som det er blevet afdækket fornylig i en TV2-dokumentar. Det er undergravende for vores samfund og skaber utryghed for den enkelte dansker, der rammes.

Vi skal stå sammen om Danmark og sikre det danske fællesskab. Kampen for at sikre det handler også om stram indvandringspolitik og afvisning af, at EU bestemmer så meget.

Jeg ønsker et fortsat handlesfællesskab, men ikke et værdifællesskab.

Det er himmelråbende naivt, når kommunalpolitikere mener, at ovenståede ikke presser kommunerne og dermed kernevelfærden.

Dansk Folkeparti Svendborg vil inden ret længe komme med vores bud på Svendborgs udfordringer og visioner. En strategiplan frem mod 2021 er snart på trapperne,og jeg kan afsløre, at det ikke bliver en gavefest. Svendborg Kommunes økonomi er i bund. For DF handler det om økonomisk ansvarlighed, sund fornuft og ikke mindst vores bud på tillid og tryghed for den enkelte borger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce