Annonce
forside

Debat: Byrådsmedlem ønsker alternativt brandberedskab

Jesper Larsen foreslår, at der oprettes et mere lokalt forankret alternativ til Beredskab Fyn. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Beredskab Fyn har ikke overbevist mig om, at de er bedre eller billigere til at drive et beredskab i forhold til det, vi havde før.

Vi kunne kalde et alternativ til Beredskab Fyn for Øhavets Beredskab.

Vi havde vores egen dygtige beredskabschef ansat af kommunen og et fint samarbejde med nabokommunerne til de få og store hændelser.

Vi havde en brandskole i eget regi, der gav økonomisk overskud og arbejdspladser. Særligt bliver den brugt i søfartsuddannelserne. Vi havde et fortrinligt samarbejde imellem ledelse og det operative mandskab, flere brandmænd i førsteudrykningen og flere køretøjer. Der var en motiveret styrke af frivillige, som blev brugt ved større hændelser. Vi havde en masse materiel, pumper med mere til opgaver ved oversvømmelser. Der var mulighed for selv at uddanne ansatte i kommunen i førstehjælp og brandslukning.

Vi havde en redningslift til svært tilgængelige baggårde og en skæreslukker til de mest moderne brandslukningsmetoder.

Jeg foreslår et alternativ til Beredskab Fyn. Et mere lokalt forankret beredskab. Det kunne hedde Øhavets Beredskab, hvor Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø (og eventuelt andre) kunne samarbejde om dette. Alternativet ville være mere lokalt og stadig robust.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce