Annonce
Sydfyn

Debat: Broholm er erklæret uegnet til store vindmøller af byrådet

Politikerne i Svendborg Kommune skal snart tage stilling til, om der opsættes tre kæmpevindmøller ved Broholm. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: På byrådsmødet den 1. september blev byrådet spurgt om, på hvilken måde området omkring Broholm havde ændret sig, siden det tidligere var erklæret uegnet til opstilling af store vindmøller?

Ingen politikere kunne svare, men Bo Hansen lovede dog at undersøge spørgsmålet.


Annonce

Hverken borgmesteren eller udvalgs-formanden Bruno Hansen kunne huske, at Broholm tidligere var uegnet og ingen anden meldte sig under det spørgsmål.

Michael Duelund Ebsen


Hverken borgmesteren eller udvalgsformanden Bruno Hansen kunne huske, at Broholm tidligere var uegnet og ingen anden meldte sig under det spørgsmål. Det behøver de ikke granske længe over, for her kommer svaret:

På byrådsmødet den 17. december 2013 deltog Bo Hansen, Pia Dam, Hanne Klit, Flemming Madsen, Jesper Kiel, Jesper Skotte, Susanne Gustenhoff, Bruno Hansen, Steen Tinning, Henrik Nielsen, Jens Munk, Dorthe Ullemose, Lars Erik Hornemann, Jesper Ullemose, Birger Jensen og Mette Kristensen fra det nuværende byråd.

Og her kommer så svaret på, hvornår det blev besluttet. Taget fra kommunes egen hjemmeside under "strategi og indsats":

"Videreførelse af eksisterende planlægning i forbindelse med revisionen af Kommuneplan 2009 blev mulighederne for at reservere egnede arealer til store vindmøller med totalhøjde op til 150 m undersøgt. Fem områder blev vurderet konkret hver især. Byrådet vurderede herudfra, at der ikke umiddelbart er velegnede arealer til helt store vindmøller i kommunen, bl.a. på grund af de store landskabelige værdier i kommunen, og den relativt tætte bebyggelse i det åbne land - udover det allerede planlagte areal på Tåsinge.

Ligeledes finder byrådet fortsat, hvad angår udnyttelse af vindenergi ved store vindmøller på 100-150 meters totalhøjde, at de bør placeres i "større" og mere robuste landskaber, end hvad Svendborg Kommune rummer samt i mindre tætbefolkede landskaber. Der er således ikke umiddelbart fundet muligheder for vindmøller med en større højde end 80 meter. På denne baggrund finder byrådet derfor, at nye vindmøller som udgangspunkt maksimalt må have en højde på 80 m, og at der som udgangspunkt kun kan opstilles nye møller i forbindelse med en sanering af eksisterende vindmøller.”

Kære byråd, forklar nu hvordan området er blevet ændret, så der nu kan opstilles 150 meter høje vindmøller?

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce