Annonce
forside

Debat: Borgernes Torv - rolig nu...

Torvegruppen skal ikke selv udføre aktiviteter på Torvet eller arrangere aktiviteter på Torvet. Det skal borgerne, påpeger Rudi Rusfort Kragh. Arkivfoto: Andreas Wraae Nielsen.

Læserbrev: Torvet i Svendborg optager med rette mange svendborgensere. Mange spørger sig selv og hinanden, hvad sker der? Senest er det lederskribenten på FAA, Hanne Frette (HF), der d. 2. september frisk spørger, hvorfor er der ikke sker mere på Torvet, nu hvor det er blevet bilfrit.

HF syntes at være utilfreds med aktivitetsniveauet på Torvet. At der ikke sker nok. Og retter fokus mod den af Byrådet nedsatte Torvegruppe. Som medlem af Torvegruppen må jeg lige gå i rette med HF her.

Når man kikker på sommerprogrammet for aktiviteter på Torvet, har der i år været mindst tilsvarende antal aktiviteter på Torvet som de forrige år i samme periode. Arrangeret af foreninger, institutioner og borgerne. Så hvis man mener, at der i år ikke er sket meget, må man altså have ment det samme de forrige år. Jeg mindes ikke, at denne kritik har været fremme de forrige år.

Skyldes den aktuelle kritik, at man i år politisk har besluttet, at det skal være bilfrit fra 1.6.18? Men, at Torvet er bilfrit i sommerperioden, er der ikke noget nyt i. Torvet har som bekendt også været bilfrit i sommerperioden de forrige år. Det eneste nye er, at Torvet nu også vil være bilfrit, når sommeren er ovre - og det er faktisk først nu (primo september), at denne nye situation er indtruffet. Det er simpelthen for tidligt d. 2. september at bedømme om dette er lykkes.

HF retter i sin leder kritikken mod Torvegruppen og skriver, at den blot snakker. Dermed rammer lederskribenten helt ved siden af skiven. Torvegruppen er netop nedsat for at snakke. Torvegruppen har formuleret visionen og værdierne for Torvet, som efterfølgende er blevet godkendt af Byrådet. Næste skridt er at virkeliggøre visionen og værdierne. Torvegruppen skal ikke selv udføre aktiviteter på Torvet eller arrangere aktiviteter på Torvet. Det fremgår af det kommissorium (arbejdsgrundlag) som Byrådet har besluttet. Og som findes på nettet.

Det er faktisk derfor, vi snakker om bænke, træer og strøm - som HF lidt nedsættende refererer Lars Erik Hornemann (V) for. Når der ikke syntes at være sket mere hænger det blandt andet sammen med Torvegruppens anerkendelse af den byplanmæssige faglighed og hensynet til de politiske beslutningsprocesser. Begge forhold kræver omtanke og tålmodighed.

Aktiviteterne på Torvet skal fremkomme af borgerne, foreningerne, erhvervslivet og andre, der kan hitte på, indenfor de rammer værdierne består af. Det handler om at gøre Torvet til Borgernes Torv - til gavn og glæde for os alle. Det har vi alle en fælles interesse i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce