Annonce
Læserbrev

Debat: Biograf-udvidelse har konsekvenser for mange

Annonce

Kære medlemmer af Teknik- og Erhvervsudvalget. På torsdag skal I – måske endnu en gang – være med til at tage stilling det videre forløb med udvidelsen af Scala, herunder salg og nedrivning af Badstuen. Jeg er modstander af nedrivning af Badstuen. Årsagen er, at da jeg boede i Aalborg blev spurgt: "Vil du se det flotteste hus i Aalborg?". Jeg svarede "ja", hvortil der blev repliceret "så tag til Den Gamle By i Aarhus!?" Det ønsker jeg ikke skal ske i Svendborg. Jeg under gerne Scala at udvide, men ikke på bekostning af endnu en bevaringsværdig bygning i midtbyen. Badstuen er en af efterhånden alt for få ældre bygninger i bymidten.

Udvidelsen af Hotel Svendborg kostede en bevaringsværdig bygning og senest er et af tre ens huse i Kedelsmedestræde blevet revet ned for at få flere parkeringspladser. Vi har moderne byggeri nok i bymidten, og jeg synes ikke, at vi skal tilstræbe at ligne Herning på det punkt. Det er heller ikke det, turisterne efterspørger.

Bygningens kvaliteter rækker ikke til en fredning, men den fortæller en historie om en af landets første indendørs svømmehaller med tilhørende badstue.

Ved opførsel af en 7,5 meter høj bygning med større aftryk end den ekstisterende vil sammenhængen mellem Centrumpladsen og Den Grønne Kile blive mindsket. Centrumpladsen bliver omkranset, mindre åben og dermed endnu en gang decimeret som en egentlig plads – især efter Hotel Svendborgs igangværende udvidelse.

Husk, at det er Centrumpladsen og de omkringliggende bygninger, der ikke passer til Badstuen, ikke omvendt. I modsat fald kan man bruge samme argumentation for at jævne Anne Hvides Gaard med jorden!Beslutningen I skal tage, skal ske på et oplyst grundlag, så her er lidt fakta:

  • Scala kan udvide oven på deres eksisterende bygning op mod Kedelsmedstræde. Det er dyrt, men ikke desto mindre muligt.
  • Svendborg Svømmeklub og Sportsdykkerklubben Dråben bliver, bogstaveligt talt, hjemløse, da bygningen indeholder begges klublokaler. Der er omkostninger forbundet med flytning og evt. nyopførsel af klublokaler. Disse omkostninger er IKKE nævnt under »Økonomiske og erhvervsmæssige konsekvenser« i dagsordenen til mødet!
  • Planer om fælles træningslokale til opvarmning og træning i den gamle badstues lokaler må droppes.
  • Dråbens klubliv er afhængig af beliggenheden tæt på svømmehallen. Dykkergrejet (bly, trykflasker mm.) er tungt og bør af hensyn til både rygge og sikkerhed flyttes så lidt som overhovedet muligt.
  • Et nyt kompressor-rum indrettet efter de seneste sikkerhedsforskrifter koster 5-600.000 kroner.
  • En flytning til Ryttervej er ikke en mulighed: den ringe dybde i den anden svømmehal (to meter) er uforenlig med vores undervandsrugby, fridykker-, dykker- og junior-aktiviteter.

For en god ordens skyld er det på sin plads at nævne, at jeg sidder i bestyrelsen for Dråben, men at ovenstående er skrevet af mig som privatperson/medlem af Dråben.

Jeg ønsker jer et godt og konstruktivt møde. Husk, at det ikke kun er Scala, I træffer en beslutning for. Det er også for borgerne, turisterne, klubberne og deres medlemmer.

Lars Axel Andersen mener ikke, at Teknik- og Erhvervsudvalget bør sige ja til en nedrivning af Badstuen i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce