Annonce
Debat

Debat: Bidende nødvendigt med flere psykiatriske sengepladser

Annonce

Sundhed: På regionsrådsmødet 27 november, har vi besluttet at etablere et nyt sengeafsnit i Regionspsykiatrien (RP) Horsens. Sengeafsnittet er en del af vores budgetforlig for 2020, som hele regionsrådet kunne enes om.

RP i Horsens har lige nu det optageområde med færrest senge per indbygger, og med flest indlæggelser pr. seng, samtidig forventes det, at Horsens får en stor befolkningstilvækst i de kommende år.

Tæller man de 12 ekstra senge med, som vi nu har besluttet at placere i Horsens, så løftes RP Horsens op på det samme niveau i forhold til antal senge pr. Borger, som man har i RP i Midt og i Vest. Der vil med andre ord komme en bedre balance i fordelingen af psykiatriske senge på tværs af regionen.

Vi har jo trods alt en fælles vision om at skabe en region i balance, og hvis ikke engang vi selv tager den vision alvorligt, hvem gør så?

For os i Dansk Folkeparti er det en hjertesag at vi sørger netop for regionens balance, og derfor er det mig en stor glæde, at vi nu har besluttet at placere de ekstra senge der hvor behovet er størst, nemlig i Horsens.

Men, selvom disse 12 nye senge afhjælper et stort pres i Horsens, så er der fortsat et stort behov i resten af regionen. De begrænsede midler, som vi havde til at etablere pladser for betød desværre at vi blev nødt til at prioritere meget skarpt, og derfor ikke havde mulighed for, i denne omgang, at afhjælpe de andre behov, som eksisterer på rundt om på vores andre psykiatriske afdelinger.

Derfor vil vi i Dansk Folkeparti fortsat arbejde for, at forholdene i psykiatrien fortsat forbedres. Det er bidende nødvendigt, at vi i de kommende år prioriterer at etablere yderligere senge i Region Midtjyllands psykiatri. For omend vi nu er på rette vej i psykiatrien, så skal vi stadig gå langt før vi kommer i mål.

Ole Revsgaard Andersen
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce