Annonce
Debat

Debat: Bellevue gennem 30 år - pas på det sidste bynære, grønne område

Karin Sand Pedersen har boet ved Bellevue i mange år. Her reflekterer hun over den udvikling, området har gennemgået, og så har hun en opfordring til politikerne. Arkivfoto: Lasse Hansen

Debat: Jeg er en af de beboere på Bellevue, der med spænding har ventet på, hvordan Daloon strand med ny bebyggelse vil blive indrettet.

Da det er min hensigt at sætte mit hus, som jeg har ejet i over 30, år til salg, har jeg gjort mig nogle tanker om, hvordan det har været at bo her i de mange år.

I de første år var de der gik strandturen langs kysten lokale beboere, der kunne lide den ofte lidt barske natur med vinden skråt imod. De nød gåturen rundt om Rudkøbings yderkant langs Vejlen og skoven.

Annonce

Med Langelandsfestivalen kom der forandring til.

De første år med opbygningen af denne var spændende. At sidde i sin have og høre blandt andet Kim Larsen med sit band optræde på festivalpladsen var en fornøjelse. Mange småbørnsfamilier fandt vej, der var 'fodring' ved små vej boder.

Disse blev dog hurtigt nedlagt. Festvalen ville tjene pengene selv inde på pladsen.

Unge på cykler og med et telt bag på fik lov at låne et hjørne af haven med fri adgang til et dagligt forfriskende havbad. Det var gode tider. Mobiltelefonen var i sin opstart, så jævnligt blev der banket på vindue eller hoveddør; måtte man lige låne? Ja, selvfølgelig. Ungdommen fra de forskellige klubber kunne tjene en god skilling til klubben ved øl og pølsesalg.

Men så ville festivalen også selv tjene de penge.

De sidste (mange) år er alt forandret. Det er jeg også. Over 30 år ældre, lidt slidt, nej fandme temmelig slidt, på vej til at finde en ny bolig, men stadig interesseret i menneskene og området omkring mig.


Lad ikke det sidste bynære grønne område på Bellevue blive plastret til med biler og andet.


Sidste projekt en strandpromenade på Bellevue.

Som medlem af Handicaprådet i Langeland Kommune glæder det mig at se, at der lige over for mig skal placeres pladser til handicapbiler. I mine mange år her har jeg dog aldrig set en handicapbil lede efter en holdeplads, men derimod jævnligt "udenlandske campingbiler" der med tildækkede vinduer bruger opholdet til at rekognoscere i området.

Mon jeg tør nævne, at der bag Bodycentret er et fint grønt område op til fodboldbanerne med plads til flere biler samt to til tre borde/bænkesæt samt et fint toilet, der med få tiltag kan gøres handicapvenligt. Ved fjernelse af nogle meter buskads langs strandstiens begyndelse ville det være den skønneste plads med udsigt fra Strynø og mod Langelandsbroen - og ikke så indeklemt som mellem de nye lejligheder og badeanstalten. Lad ikke det sidste bynære grønne område på Bellevue blive plastret til med biler og andet.

Men nu har en del kloge mennesker lagt hovederne i blød, og kommunen har besluttet, hvordan området skal optimeres. Og de ved jo nok bedre end en ældre beboer.

Jeg håber inderligt, at det bliver til glæde og tilfredshed for beboere og brugere af det dejlige strandområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce