Annonce
Nordfyn

Debat: Banker overser de ældre

Annonce

Lokaldebat: For få år siden blev jeg som formand for Ældre Sagen Nordfyn ofte kontaktet af ældre mennesker, der havde problemer med deres bank. Det var fordi banken havde lukket for kontanter i afdelingen eller måske oven i købet direkte nedlagt afdelinger til skade for mange ældre medborgere.

Jeg kunne høre, at disse mennesker var kunder et bestemt sted, hvor man tog større hensyn til bankens ve og vel på kundernes bekostning. Jeg havde altid følgende råd til folk: "Hvis I har så store vanskeligheder med en rimelig betjening er der kun et at gøre. Skift en bank, der også tænker på sine kunder på andre måder end at være profitskabende. Skift til Nordfyns Bank".

I de år fik Nordfyns Bank mange nye kunder. Nok ikke fordi jeg havde rådet dem, men fordi det var nødvendigt. Nu har Nordfyns Bank så valgt at lukke for kontanter i den sidste afdeling på Nordfyn.

Nogle især ældre mennesker har nu særdeles vanskeligt ved at klare bankforretninger.

Først fjernede man penge automater mange steder. Sandsynligvis fordi de ikke var rentable med øget brug af netbank. Men nogle især ældre mennesker har ikke netbank og får det af forskellige årsager heller aldrig.

Tilbage har de så pengeautomater i nærheden af bankfilialerne. For nogle er det med stor afstand. Men det er også utrygt og usikkert for mange ældre at skulle anvende denne mulighed sådan som automaterne er placeret. I Søndersø har man været så uvenlig at placere en åben rist lige under automaten, så hvis man er usikker på hånden risikerer man at tabe betalingskort eller sedler i skakten og må i bedste fald vente til bankens næste åbningstid med at få det tabte.

Det er ikke rettidig omhu med denne inhumanitet af hensyn til bankens bekvemmelighed og på bekostning af ældre kunder.

Og så gælder problemet i øvrigt også foreninger og andre, der afvikler arrangementer og modtager betaling i kontanter. Det er ikke særlig trygt at stå ved automaten med måske flere tusinde kroner en sen aften for at få pengene placeret et andet sted end under hovedpuden.

Man kunne i det mindste drage omsorg for sådanne transaktion kunne fortages i et lukket og trygt rum. Men lige nu spørger jeg mig selv, hvad jeg skal gøre næste gang et ældre medlem spørger om råd for bankforretninger. Opfordre dem til at have en større beholdning af kontanter under hovedpuden er vel ikke særlig fornuftigt. Men jeg har jo vanskeligt ved at henvise til en bank, der tænker på disse kunders muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce