Annonce
Debat

Debat: Børn- og ungeforvaltningen sejler

Susanne Crawley
Annonce

Læserbrev: Sådan skriver Christel Gall og Pernille Bendixen (DF) i FS 4.7. Og ja børn- og ungeforvaltningen sejler roligt og sikkert efter tre stærke pejlemærker, som jeg har lagt ud, - nemlig sprog, dannelse og tidlig indsats.

Den triade skal give flere børn flere muligheder i livet og give os alle en mere socialt retfærdig by. Hele forvaltningen knokler med børnenes sprog og læsefærdigheder, fordi at beherske det danske sprog er forudsætningen for at kunne lære og blive dygtig i fagene. Samtidig dannes børnene til selvstændige mennesker, der kan tænke og handle, fordi de har modet og selvtilliden til det. Endelig er medarbejderne parate, når et barn behøver ekstra støtte.

Dansk Folkepartis kvinder problematiserer, at jeg foreslår, at børn født i Odense gives en ladcykel i vuggegave, ikke fordi de synes, at det er et dårligt forslag, men fordi der et merforbrug på det specialiserede område i Børn- og ungeforvaltningen. Til det vil jeg sige et par ting.

For det første er der intet lettere end at holde et budget. Man afskediger bare et antal mennesker, så pengene passer. Jeg har nu ikke hørt DF eller andre udtrykke noget ønske om eller tage ansvar for at skære i budgetterne til skoler og dagtilbud, med henblik på at bringe budgettet for udsatte og sårbare børn i balance, - vel egentlig tværtimod.

For det andet er merforbruget på det specialiserede område ikke begrænset til Børn- og ungeforvaltningen, men findes tilsvarende grad i Ældre-handicapforvaltningen og Beskæftigelses- og socialforvaltningen. Desuden er udfordringen landsdækkende og ikke kun noget, man ser i Odense. Derfor skal det løses hen over hele kommunens budget.

For det tredje. Forslaget om en ladcykel i vuggegave er et led i Odense store klimaplan og ambitioner om at være klimaneutral by. Selvfølgelig må jeg have holdninger til, hvordan vi kommer i mål med det, og mon ikke vores dygtige indkøbsafdeling kan gøre det bedre end jeres regnestykke, om hvad det koster? For mig handler politik om at fremlægge holdninger og løsninger, ikke om at begrænse andre i at fremlægge deres.


Forslaget om en ladcykel i vuggegave er et led i Odense store klimaplan og ambitioner om at være klimaneutral by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce