Annonce
Debat

Debat: Avisens fokus og omtale af letbanen - Bliver den positiv fremover?

Arkivfoto: Charlotte Pedersen

Synspunkt: Det kunne have været titlen på et HCA-eventyr, men dette er virkelighedens eventyr. Det er vist første gang i fredags, at Fyens Stiftstidende i mange år har skrevet en positiv historie om letbanen.

Man kan håbe på, at det nu er slut med de evindelige skriverier, som indtil i fredags kun har handlet om alt det, der er gået galt for letbanen og projektet. Nu skal vi have journalister og chefredaktører på banen, som kan skrive noget positivt om dette fantastiske projekt,

Nu skal vi i månederne fremover læse spændende reportager om alle disse mennesker, som har formået at skabe dette kæmpestore værk, som letbanen jo er. Vi skal læse om dem, der var med til at træffe beslutningerne dengang.

Annonce

Det er vel åbenlyst, at én af grundene til at valget faldt på en letbane, var at staten ville medfinansiere med et betydeligt milliardbeløb. Dengang ville det rigtige valg nok have været elektriske busser i busbaner. Men vi kan jo ikke skrue tiden tilbage, som i DR1's julekalender.

Vi skal læse om de mennesker på Letbanekontoret, som har formået at administrere hele dette kæmpe projekt med titusindvis af små detaljer, som skulle passe sammen for at nå i mål, og som vi nu kan skimte i nær fremtid. Vi skal læse de gode historier om hele den tekniske ekspertise (Cowi-Consult), der står bag projekteringen af hele anlægget, og hvilket arbejde der har ligget bag.

Nu skal vi i månederne fremover læse spændende reportager om alle disse mennesker, som har formået at skabe dette kæmpestore værk, som letbanen jo er.

Vi skal læse gode historier om entreprenøren (Comsa) og deres folk, som i årevis har måttet undvære den nære familie, for at bygge dette kæmpe skinne-system til byens borgere og os, der kommer udefra for at besøge byen. Jeg har virkelig ondt af entreprenøren (Comsa), der nu bliver idømt dagbøder af ufattelig størrelse, som de måske ikke er i stand til at betale, og så måske går konkurs?

Har vi set en eneste artikel, der behandler sagen, set fra Comsa´s vinkel? Alle kæmpestore projekter bliver jo forsinket og kommer til at koste mere end budgetteret. Det er jo komplet umuligt at forudsige alt i alle detaljer mange år før et projekt starter.

Vi skal også i de kommende måneder læse om hele den store by-omdannelse, som kommunen (By- og kulturforvaltningen) har sat i værk, sideløbende med letbane-projektet. Her tænker jeg for eksempel på alle de fantastiske og fantasifulde brolægninger, der er etableret. Se på alle de mange nye farver og former på "Odense-klinken", som er suppleret med mini-ugler på Fisketorvet samt store og små granitsten på første del af Overgade. Se på de mange nye spotlamper og smukke træbænke, som er opstillet.

Vis os og fortæl om de små finurlige haveanlæg og pladser, der er skabt, sideløbende med letbane-projektet: Rosenhaven, HCA-haven, Oluf Bagers Plads og mange flere. Tænk at byen har fået etableret mange nye kørebaner, afkørselsbaner og lysreguleringer. (I Albanigade er det vist mindst to for mange!).

Vi skal læse de gode historier om Stadler, som har leveret alle de flotte letbane-togvogne, som vi snart skal have glæde af at benytte. Hvor mon den store parkeringsplads skal placeres i Odense Syd, som det er meningen, at vi fremover skal benytte for at køre med Letbanen ind til byen.

Forhåbentlig bliver det her gratis at parkere, nu da Odense Kommune har solgt P-kælderen med heldøgns-betaling til følge og samtidig udvidet betalingstiden betydeligt på resten af byens offentlige pladser.

Det går jo nok med letbanen, som det er gået med Storebæltsbroen: "Mange var i starten modstandere, nu elsker vi den og betages, hvergang vi kører over". Må det gå ligesådan med Letbanen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce