Annonce
Sydfyn

Debat: At køre i ring er ikke altid dårligt

Birgithe Zeleste Holm. Privatfoto.

Læserbrev: Flere har efterhånden fået øjnene op for, at en rundkørsel, lige når man kommer over broen til Langeland, ville være en rigtig god ide, og jeg er ret enig. Sikkerhedsmæssigt er det indlysende en god løsning, men der kunne være flere fordele og muligheder ved at anlægge en rundkørsel.

Hvis jeg skal være lidt visionær, så kunne man koble flere ting på i forbindelse med den:

  1. En afkørsel fra rundkørslen til en større p-plads (end den der er nu, hvor der kun er plads til to til tre biler, ofte i en kæmpe vandpyt), så man nemmere ville kunne lave samkørsel herfra og eventuelt også leje/låne en el-bil. Her kunne desuden være mulighed for at tage diverse brochurer med vedr. overnatning, seværdigheder, Langelandsguiden, et stort oversigtskort over øen osv.
  2. En informationstavle, hvor alt aktuelt, der foregår på Langeland, kan være synligt (Langelandsfestivalen, Ørreddage, Kunstnernes Åbne Døre m.m.), så ingen kan undgå at få øje på det, når de kommer over broen (hvorfra trods alt langt de fleste kommer) = supergod reklamesøjle for Langeland og god service for bl.a. turister.
  3. En stor skulptur midt i rundkørslen, lavet af en kunstner med tilknytning til Langeland (måske en sommerfugl, der kunne være på vej til at blive et symbol for Langeland?).
  4. En anden informationstavle, når man forlader Langeland med f.eks. "Tak for dit besøg - kom igen!", "Husk Langelandsfestival i uge 30", "På Langeland kan man se stjernerne om natten" eller "Pas på, når du kører over broen i dag - stærk sidevind!"
  5. og 6.? Andre har sikkert også gode ideer.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce