Annonce
Debat

Debat: At få vand til at løbe opad

Annonce

Politik: Partiet Alternativet står overfor valg af ny formand. Måske dermed også valg af retning mod mere mainstream orienteret politik, eller at forblive et reelt alternativ.

Nogen vil måske se Alternativet, som et parti, der forsøger at få vand til at løbe opad. Lad mig lige minde om, at det blev muligt at få vand i hanerne, ved at stille det tåbelige spørgsmål: hvordan får vi vandet til at komme til os; i stedet for omvendt. Et andet eksempel er et bilfirma, der begyndte, at stille sig det tåbelige spørgsmål: hvad vil der ske hvis bilen kørte rundt på kantede hjul. Derved skabte bilfirmaet en ny form for hydraulik.

Nogen gange må man stemple ud; ruske lidt op i tingene. Stille umiddelbart tåbelige spørgsmål. Selv det mest elementære spørgsmål kan forekomme lige så tåbeligt og umuligt, som at få vand til at løbe opad. Som for eksempel: hvordan tager man afsæt i det enkelte menneskes virkelige behov – noget af det mest alternative, som vi i det store hele endnu har til gode. Vi har endnu ikke knækket koden til, hvad det gode liv består af i en grøn tidsalder. Netop da forekommer det relevant, at have flere farver på paletten. Være som den braklagte mark, hvor nye vilde og farverige skud skyder frem.

Altså modet til at stille spørgsmål, der ved første øjekast virker tåbelige, men er farverige spørgsmål, der popper op, hvis man tør være lidt skør - vende jorden i en beige grundet verden; en forudsætning for at få nye svar. Alternative ord fra en menig borger.

Lone vander Ploeg Olufsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce