Annonce
Læserbrev

Debat: At affaldssortere er vigtigt, men langtfra nok

For at vi kan genanvende plastik, metal, pap, papir, madaffald og hvad der nu ellers ender i skraldespanden, er det vigtigt, at vi affaldssorterer. Derfor er jeg også glad for regeringens nye udspil, som fokuserer på, at vi i husstanden skal til at affaldssortere meget mere, og samtidig gøre det ens over hele landet.

Dog syntes jeg regeringen glemmer noget helt essentielt. Vi producerer alt for meget emballage, og derfor producerer vi også alt for meget affald. Især plastikemballage, som jo udvindes af olie og derfor ikke ligefrem er særlig bæredygtigt, er et kæmpe problem, og du kan nærmest ikke handle ind uden at støde på det alle vegne. Når jeg tager ned på det lokale marked om lørdagen på torvet i Svendborg kan man sagtens få tingene plastikfri, hvorfor implementeres det ikke flere steder? Hvorfor skal mine tomater komme i en plastikbakke, som er pakket ind i plastik, når du hos andre producenter godt kan købe dem uden plastik?

Jeg mener, at regeringen udover de nye tiltag om affaldssortering, også burde sætte krav til virksomhederne om kun at pakke varen ind i plastik, hvis det er absolut nødvendigt. Genanvendelse er godt, affaldssortering er vigtigt, men hvis hver borger i Danmark bliver ved med at producere 27 kg plastik (kilde: greenmatch) om året bare på emballage, når vi ikke langt med den miljø- og klimakrise, som vi skal have løst.

Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce