Annonce
Debat

Debat: Arbejder busselskabet på at nedlægge sig selv?

Annonce

Synspunkt: Forleden brugte vi busforbindelse fra Assensvejen ved den nyanlagte Bronzevej i Bellinge. Den affære var belagt med benspænd. Da den ene af os kørte med bus fra samme sted for et par måneder siden, ville udstempling ikke virke og med det resultat, at nedtællingen på kortet fortsatte. Og nu kommer næste benspænd. Den talte så langt ned, at der var 2,35 kr. tilbage. Inden vi skulle køre med bus, ville vi sikre os, at vores klage til busselskabet havde båret frugt således, at pengene igen var gået ind på kortet.

Sådan fungerede det bare ikke. Vi blev oplyst om, at der skulle have stået et mindstebeløb, nemlig kroner 3,50 på kortet, før vores tilgodehavende kunne gå ind på kortet ved første aktivering. Og så kunne vi rejse lovligt. Således oplyst måtte vi stille i Super Brugsen og få sat et beløb ind. Efterhånden var der fra vores side brugt oceaner af tid på at få kortet bragt i orden.


Vil man gøre noget for at gøre det nemmere for folkepensionister? Hvad med at lade dem køre gratis, så de ikke skal sidde hjemme og blive syge og svagelige og en belastning for sundhedsvæsenet?


Og hvorfor så stille i Brugsen? Fordi man ikke kan sætte beløb ind fra sin egen konto, der virker straks, men først efter 24 timer. Det kunne vi ikke vente på. Derefter virkede kortet upåklageligt.

Der var kontrol i bussen. En kontrollør steg om bord og scannede mit eget kort med et stort nok beløb på, nemlig kroner 150 kr. Nu spørger jeg så bare, hvilket bøvl det ville have afstedkommet, hvis det, som sidste gang jeg selv ville køre på mit kort, var umuligt at få scanneren i bussen til at virke, og jeg derfor kørte gratis. Jeg er bange for, at det kunne være blevet en dyr omgang, hvis kontrolløren var steget på.

Vil man gøre noget for at gøre det nemmere for folkepensionister? Hvad med at lade dem køre gratis, så de ikke skal sidde hjemme og blive syge og svagelige og en belastning for sundhedsvæsenet? Måske det ville gavne det skrantende butiksliv, at den gruppe brugte byen og lagde cafekroner og købte ind og gaver iøvrigt. Se nu at finde en ordning, der dur. Ikke al forandring har været til det bedre, vel?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce