Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat: Alle kæmper for Midtfyns Fritidscenter

Lokaldebat: I kommunalbestyrelsen er der et overordnet ønske. Nemlig at sikre Midtfyns Fritidscenters overlevelse på den lange bane. Den politiske uenighed opstår, når det gælder, hvordan vi lykkes med at sikre Midtfyns Fritidscenter til glæde for foreninger og borgere? Et mindretal, der ønskede at tildele de ønskede 2 millioner, havde et læserbrev i avisen den anden dag, hvor de begrunder deres holdning, som jeg respekterer, selvom jeg ikke er enig.

Jeg mener, at det ville være et stort sats at tildele de 2 millioner til fritidscentret, når vi ikke ved, om der grundlæggende er styr på indtægter og udgifter? Jeg mener, det er mere ansvarligt at ”lappe hullet i cykelslangen”, inden vi pumper mere luft ind. Jeg må blot konstatere, at der er et mindretal, der ikke tænker på samme måde. Men tænk, hvis midlerne var blevet tildelt, og vi kort tid efter igen stod med et nødlidende fritidscenter, der ikke kunne betale regninger og løn? Det vil jeg ikke stå på mål for.

Ligeledes skal vi i gang med meget vanskelige budgetforhandlinger efter sommerferien, hvor der venter en meget stor opgave i blot at få økonomien og hverdagsvelfærden til at hænge sammen.

Enkelte kritiserer også, at der bliver kommunikeret meget lidt omkring sagsforløbet. Det kan vi naturligvis ikke, når der er tale om forhandlinger mellem flere parter omkring økonomiske forhold.

Annonce
Søren Hillers (RV) stemte for at give Midtfyns Fritidscenter 600.000 kroner, mens hans partikollega Anna Mette Borring stemte for at give to millioner. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce