Annonce
forside

Debat: Alle besparelser gør ondt - og al begyndelse er svær

Lars Erik Hornemann (V) og Pia Dam (S) ønsker ikke at løbe fra deres ansvar, men erkender, at sammenlægningen af bibliotektet og borgerservice har givet udfordringer. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Lad os først og fremmest slå fast, at vi naturligvis er ærgerlige over, at nogle borgere har haft en dårlig oplevelse med at komme på det nye fælles bibliotek og borgerservice.

En så stor rokade er aldrig nem. Vi anerkender til fulde, at den fysiske indretning på nuværende tidspunkt ikke er optimal men snarere det muliges kunst. På trods af det, så oplever vi, at medarbejderne i både Borgerservice og på biblioteket gør deres ypperste for levere den bedst mulige service for borgerne i de nye rammer.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i 2018 har været nødsaget til at lave store besparelser. I sådan en situation må alle sten vendes - også lokaleudgifterne. Som politikere løber vi ikke fra vores ansvar. Opsigelsen af lejemålet på Ramsherred har dog givet os en meget stor besparelse, som vi ellers skulle finde et andet sted - for eksempel på de vigtige velfærdsområder så som børn og ældre.

Derfor håber vi også på forståelse og på tålmodighed, mens der arbejdes på at finde de mest optimale løsninger i de nye rammer. Løsninger hvor service, medarbejdertrivsel og økonomi er i balance.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce