Annonce
Debat

Debat: Afskaffelse af pseudoarbejde endt som grøftegravende pseudodiskussion

To debattører, Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen, vil afskaffe pseudoarbejde – altså den slags arbejde, der ikke bidrager med noget reelt, men blot opfinder nye opgaver til sig selv. Man forstår på de to debattører, at der er meget af den slags arbejde i det offentlige, selvom det er svært at blive klog på, hvilke arbejdsopgaver det mere præcist er, der ikke længere skal udføres.

Statsministeren har også meldt sig under fanerne – også hun vil til kamp mod pseudoarbejde. Og hvem vil egentlig ikke det? Hvis et stykke arbejde ikke bidrager med værdi, er der vel ingen grund til, at det udføres.

På den måde er det en relevant diskussion, som Nørmark og Jensen rejser, men desværre kører de af sporet allerede fra starten. I hvert fald foreslår de i Politiken et ”ansættelsesstop for akademikere i administrationen.” Vi kan åbenbart ikke overlade det til lederne i stat, regioner og kommuner at ansætte de folk, der er brug for, uanset uddannelse. Nej, det er de universitetsuddannede, der skal gøres kort proces med.

Dermed får man det indtryk, at det slet ikke drejer sig om at bekæmpe overflødigt arbejde, men om at bekæmpe akademikere. Hvorfor ellers fortælle dem, at deres arbejde ikke er noget værd, og at det ville være bedre, hvis de blev hjemme? Resultatet er desværre forudsigeligt: En vigtig debat reduceres til en grøftegravende pseudodiskussion, som ikke bidrager med noget reelt. Klogere er vi i hvert fald ikke blevet.

Annonce
Peter Lauritsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce