Annonce
Debat

Debat: Afskaffelse af pseudoarbejde endt som grøftegravende pseudodiskussion

Annonce

To debattører, Dennis Nørmark og Anders Fogh Jensen, vil afskaffe pseudoarbejde – altså den slags arbejde, der ikke bidrager med noget reelt, men blot opfinder nye opgaver til sig selv. Man forstår på de to debattører, at der er meget af den slags arbejde i det offentlige, selvom det er svært at blive klog på, hvilke arbejdsopgaver det mere præcist er, der ikke længere skal udføres.

Statsministeren har også meldt sig under fanerne – også hun vil til kamp mod pseudoarbejde. Og hvem vil egentlig ikke det? Hvis et stykke arbejde ikke bidrager med værdi, er der vel ingen grund til, at det udføres.

På den måde er det en relevant diskussion, som Nørmark og Jensen rejser, men desværre kører de af sporet allerede fra starten. I hvert fald foreslår de i Politiken et ”ansættelsesstop for akademikere i administrationen.” Vi kan åbenbart ikke overlade det til lederne i stat, regioner og kommuner at ansætte de folk, der er brug for, uanset uddannelse. Nej, det er de universitetsuddannede, der skal gøres kort proces med.

Dermed får man det indtryk, at det slet ikke drejer sig om at bekæmpe overflødigt arbejde, men om at bekæmpe akademikere. Hvorfor ellers fortælle dem, at deres arbejde ikke er noget værd, og at det ville være bedre, hvis de blev hjemme? Resultatet er desværre forudsigeligt: En vigtig debat reduceres til en grøftegravende pseudodiskussion, som ikke bidrager med noget reelt. Klogere er vi i hvert fald ikke blevet.

Peter Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Nordfyn

Lindy kommer ikke til Bogense fredag

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce