Annonce
Nyborg

Debat: 6000 kroner er ikke småpenge

For børnefamilier, der ikke har ret meget at gøre godt med, er 6000 kroner mange penge, påpeger S-kandidat Lene Ingemann Skyggelund. Foto: Simon Holt.

Læserdebat: I mit hverdagsaktivistiske engagement i hjælpeverdenen møder jeg mennesker, som mener sig i stand til at vurdere værdien af penge for andre.

Men hvordan kan du vide det? Det er ikke din hverdag, der er truet. Du kan ikke sætte dig ind, hvad fire kroner betyder for lige præcist den fattige børnefamilie: Nemlig overlevelse.

Er overlevelsen truet, går familieoverhovedet i alarmberedskab og sikrer sig, at børnene får den basale mad, medicin, tøj og husly, og sortere regninger fra, som ikke truer hverdagens overlevelse i nuet.

Socialdemokratiet foreslog på byrådsmødet i marts, at kommunen overtager indskudslån fra bankerne for at sikre borgerne bedre vilkår på lån, som kommunen allerede kautionere for.

Dette blev stemt ned af Venstre og DF.

Oven i købet med en bemærkning om, at en besparelse på 6000 kroner var småpenge.

Et regnestykke, jeg bruger ofte i mit engagement med fattige børnefamilier, er, hvor mange poser pasta det er. 6000 kroner er 1500 poser pasta = 1500 dages overlevelse i børnefamiliers hverdag.

Og når overlevelsen er sikret, betaler de trængte nyborgensere med glæde deres lån tilbage, så kommunen ikke skal aktivere sin kautionsforpligtelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce