Annonce
Middelfart

Debat: Vi har aldrig været generet af støj fra Sixtus

Lokaldebat: Det er for os meget trist at læse om de problemer, Sixtus har i forbindelse med udvidelse af hotellet.

Den ene af os har boet ved siden af Sixtus i ejendommen Teglgårdsvej 67, som Sixtus købte af os 1. april 2016, i 50 år, og den anden har boet der i 15 år.

Vi har aldrig været generet af støj eller lignende fra hotellet. Tværtimod har vi med stor glæde fulgt med i de forskellige fester, der er blevet holdt - for eksempel når brud og brudgom er ankommet fulgt af deres mange gæster, der har været rigtig glade. Og senere på aftenen har vi hørt, hvor de har haft en dejlig fest. Ved midnatstid er vi endda stået op for at se fyrværkeriet.

Mange andre fester har vi fulgt med i, uden at det har generet os.

For nogle år siden byggede Sixtus hotellet om, og i den forbindelse kunne vi da godt høre, at der kørte store biler forbi. Men er det ikke normalt i en sådan forbindelse? Vi blev løbende holdt orienteret om byggeriet, og da det hele var færdigt, blev alle naboer inviteret ind til en herlig brunch.

Vi har bemærket, at de fleste i Teglgårds Venner er nye tilflyttere, og da de købte deres hus, lå Sixtus der allerede.

Vi solgte ikke Teglgårdsvej 67, fordi vi følte os chikaneret på nogen måde, men Sixtus ville gerne købe det til deres udvidelse, og det, syntes vi, var i orden. Da de byggede Villa Louise, talte vi meget om, hvor smukt det passer ind i hele hotellet, og det kan blive lige så pænt, hvis Teglgårdsvej 67 og 69 bliver revet ned, og der igen vil blive orden på stedet.

Annonce
Jens Kjeldsen og Gurli Bargholt har boet i det forrest hus som nabo til hotellet i 50 år. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce