Annonce
Debat

Debat: Øget fokus på arbejdsmiljø kan give færre syge medarbejdere

Annonce

Refusion: For nylig (den 8. oktober) klandrede Venstres Anni Matthiesen regeringen for vores forslag i næste års finanslov om at forlænge den arbejdsgiverbetalte periode i sygedagpengeloven med 10 dage. Det vil betyde, at virksomhederne vil ansætte færre på kanten af arbejdsmarkedet, lyder kritikken. Hun taler lige frem om store konsekvenser.

Det undrer mig, at Venstres ordfører har så ringe tiltro til virksomhederne, eller også overdriver hun helt bevidst.

Virksomheder kan nemlig stadig få fuld refusion allerede fra første sygedag for de medarbejdere, der lider af en langvarig eller kronisk sygdom. Derudover vil arbejdsgivere, der ansætter folk i fleksjob, også fortsat kunne få refusion fra første sygedag. De regler, som holder hånden under de, der er på kanten af arbejdsmarkedet, ændrer vi ikke på.

Men det er rigtigt, at vi med finansloven beder erhvervslivet bidrage mere til den fælles velfærd efter en lang årrække med vækst. Det, mener vi, ikke er urimeligt. Til gengæld kan virksomhederne jo slippe for regningen, hvis de får nedbragt sygefraværet for deres ordinært ansatte. Og netop det er noget, som regeringen og jeg har fokus på.

Vi giver med forslaget både de private og offentlige arbejdsgivere et incitament til at sikre et godt arbejdsmiljø og forebygge sygefravær, så færre medarbejdere forhåbentlig bliver syge af at gå på arbejde. Det, mener jeg, giver god mening.

Peter Hummelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce