Annonce
Læserbrev

Debat: Ærøs turistdirektør sender meget farlige signaler

Annonce

Læserbrev: Jeg er normalt enig med Chris Hammeken i de mange gode tiltag, han laver for Ærø. MEN - jeg er meget uenig i hans indlæg i FAA: "Invitation til alle udefra om at besøge Ærø". Det er som om Chris Hammeken, og andre herovre, ikke helt forstår alvoren i corona-situationen.

Jeg synes, at han sender meget farlige signaler til befolkningen: Kom bare til Ærø. Hvis vi ikke alle tager situationens alvor seriøst og følger regeringens meget klare henstilling om at blive hjemme - så går det galt også på Ærø. Hvis man skulle sende signaler til sommerhusgæsterne og andre om at besøge Ærø, burde man markere, at 14-dages selv-karantæne er påkrævet, inden man bevæger sig ud i lokallivet.

Jeg efterlyser en mere klar lokal markant politisk holdning herovre til situationens alvor, med forventningen om at denne også forstår at beskytte den lokale befolkning og særligt den udsatte del af denne.

Til de virksomheder, der normalt lever af vore gæster, må jeg henvise til regeringens forskellige redningspakker, som netop har til formål at yde kompensation for indtægtstab. Meget velkomne tiltag, som netop hjælper de virksomheder der lider. For de mange virksomheder, som også mærker faldet i indtjeningen, er det min klare formodning, at disse også vil blive hjulpet, når regeringen får overblik over, hvor mange der rammes. Det er de signaler som Christiansborg udsender - og hele logikken bag dette er som bekendt dels at hjælpe i tiden bagefter - men dels også tiden her og nu - hvor vi alle skal begrænse vor færden og imødegå på alle måder spredningen af epidemien.

Vi kan selv bidrage her og nu - netop ved at forsøge, at smitten ikke rammer Ærø for markant. Det gør vi altså ikke gennem Chris Hammekens invitation - tværtimod, det må være forståeligt for enhver! Det er vores bidrag og pligt at iagttage alle nødvendige tiltag for at begrænse epidemien.

Peter Lund er ikke tilfreds med Ærøs turistdirektørs corona-udmelding. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce