x
Annonce
Læserbrev

Debat: Ærøs turistdirektør sender meget farlige signaler

Læserbrev: Jeg er normalt enig med Chris Hammeken i de mange gode tiltag, han laver for Ærø. MEN - jeg er meget uenig i hans indlæg i FAA: "Invitation til alle udefra om at besøge Ærø". Det er som om Chris Hammeken, og andre herovre, ikke helt forstår alvoren i corona-situationen.

Jeg synes, at han sender meget farlige signaler til befolkningen: Kom bare til Ærø. Hvis vi ikke alle tager situationens alvor seriøst og følger regeringens meget klare henstilling om at blive hjemme - så går det galt også på Ærø. Hvis man skulle sende signaler til sommerhusgæsterne og andre om at besøge Ærø, burde man markere, at 14-dages selv-karantæne er påkrævet, inden man bevæger sig ud i lokallivet.

Jeg efterlyser en mere klar lokal markant politisk holdning herovre til situationens alvor, med forventningen om at denne også forstår at beskytte den lokale befolkning og særligt den udsatte del af denne.

Til de virksomheder, der normalt lever af vore gæster, må jeg henvise til regeringens forskellige redningspakker, som netop har til formål at yde kompensation for indtægtstab. Meget velkomne tiltag, som netop hjælper de virksomheder der lider. For de mange virksomheder, som også mærker faldet i indtjeningen, er det min klare formodning, at disse også vil blive hjulpet, når regeringen får overblik over, hvor mange der rammes. Det er de signaler som Christiansborg udsender - og hele logikken bag dette er som bekendt dels at hjælpe i tiden bagefter - men dels også tiden her og nu - hvor vi alle skal begrænse vor færden og imødegå på alle måder spredningen af epidemien.

Vi kan selv bidrage her og nu - netop ved at forsøge, at smitten ikke rammer Ærø for markant. Det gør vi altså ikke gennem Chris Hammekens invitation - tværtimod, det må være forståeligt for enhver! Det er vores bidrag og pligt at iagttage alle nødvendige tiltag for at begrænse epidemien.

Peter Lund er ikke tilfreds med Ærøs turistdirektørs corona-udmelding. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce