Annonce
Læserbrev

Debat: Ældre medborgere er mere værd end en vådserviet

Læserbrev: Vi har fået en ny regering, som i deres forståelsespapir/regeringsgrundlag kun har nævnt de ældre med få linjer. Det er ikke godt nok.

Dansk Folkeparti har de sidste fire år sørget for, at ældreområdet har været på den landspolitiske dagsorden. Gennem samtlige finanslove vi har været med i, har vi insisteret på at finde flere penge til de ældre.

Vi har afsat ældremilliard. Værdighedsmilliard. Vi har sikret, at pensionisterne har fået flere penge mellem hænderne - blandt andet ved at afskaffe satspuljen og standse den gradvise udhulning af folkepensionen. Med finansloven for i år afsatte vi 1,3 milliarder kroner til landets pensionister.

Der bliver flere og flere ældre i fremtiden. Det er positivt. Faktisk vil der i 2025 være 80.000 flere ældre, end der er i dag. Derfor er det også vigtigt, at vi som folketing og kommune prioriterer, at der er den fornødne økonomi til at sikre, at man kan blive gammel under værdige forhold.

I Svendborg Kommune er vi igang med de årlige budgetforhandlinger. For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at de 14 millioner vi får fra værdighedsmilliarden til Svendborg Kommune bliver øremærket til de ældre.

Det er sådan, at værdighedsmilliarden fra 2020 overgår til en del af bloktilskuddet og derfor ikke automatisk bliver øremærket til de ældre som før. Det vil sige, at kommunerne kan stjæle pengene og bruge dem på alt muligt andet. Det vil i DF gøre alt for at forhindre.

Ældre fortjener det bedste.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce