Annonce
Læserbrev

Debat: Ældre medborgere er mere værd end en vådserviet

Læserbrev: Vi har fået en ny regering, som i deres forståelsespapir/regeringsgrundlag kun har nævnt de ældre med få linjer. Det er ikke godt nok.

Dansk Folkeparti har de sidste fire år sørget for, at ældreområdet har været på den landspolitiske dagsorden. Gennem samtlige finanslove vi har været med i, har vi insisteret på at finde flere penge til de ældre.

Vi har afsat ældremilliard. Værdighedsmilliard. Vi har sikret, at pensionisterne har fået flere penge mellem hænderne - blandt andet ved at afskaffe satspuljen og standse den gradvise udhulning af folkepensionen. Med finansloven for i år afsatte vi 1,3 milliarder kroner til landets pensionister.

Der bliver flere og flere ældre i fremtiden. Det er positivt. Faktisk vil der i 2025 være 80.000 flere ældre, end der er i dag. Derfor er det også vigtigt, at vi som folketing og kommune prioriterer, at der er den fornødne økonomi til at sikre, at man kan blive gammel under værdige forhold.

I Svendborg Kommune er vi igang med de årlige budgetforhandlinger. For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at de 14 millioner vi får fra værdighedsmilliarden til Svendborg Kommune bliver øremærket til de ældre.

Det er sådan, at værdighedsmilliarden fra 2020 overgår til en del af bloktilskuddet og derfor ikke automatisk bliver øremærket til de ældre som før. Det vil sige, at kommunerne kan stjæle pengene og bruge dem på alt muligt andet. Det vil i DF gøre alt for at forhindre.

Ældre fortjener det bedste.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Læserbrev

Letbanen. Jeg kan cykle hurtigere

Læserbrev: Tim Vermund, socialdemokratisk ordfører i Odense byråd, langer ud efter letbane-kritikerne i Stiften, fordi de "ikke har sat sig ordentligt ind i tingene." Mon ikke det er jer politikere, Boye-banden og tilløberne, som mangler indsigt? Der er igangsat et milliard-projekt, som gennem flere år har plaget borgere og besøgende i Odense. Letbanen vil give et årligt tocifret millionunderskud for evigt, men der skal åbenbart rejses et (sørgeligt) monument for onkel Anker og Co. Hvorfor blev der ikke i stedet indkøbt en stak el/hybrid-busser? Sikkert til en tiendedel af letbane-show'et? Jeg bor i Odense M og arbejder på SDU. Hvis jeg skal bruge den kommende letbane, er den nærmeste station Hjallese. Det tager ca. 15 minutter på cykel at nå dertil, og på samme tid kan jeg cykle til SDU. Det samme hvis jeg skal i Bilka, Ikea, Rosengårdcentret. Hvis jeg skal til fodbold, håndbold, ishockey mv. i stadionområdet, kan jeg cykle hurtigere derud. Jeg er skatteborger i Odense og kan ikke bruge letbanen til noget. Kære politikere i Odense Byråd: I skulle have haft sat jer ind i tingene. Men stort tillykke med jeres projekt om at gøre Odense til en storby. Tænk på alle de gamle, som kunne få en tør røv og et bad, skolebørn som kunne få relevante undervisningsmaterialer, hjemløse osv.

Annonce