Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat: Åbning af nyt børnehus smadrer økonomien i andre institutioner

Lokaldebat: Vi har tidligere opfordret politikerne til at lave en holdbar løsning på det stigende børnetal og slået på, at grundstenene skulle være i orden, hvis man vil være Fremtidens Forstad (i Årslev-Sdr. Nærå, red.). Nu smuldrer grundstenene.

Børnetallet stiger, og der skal åbnes et nyt kommunalt børnehus i Årslev. Det skulle have været en pavillon i nærheden af de øvrige børnehuse, men den løsning var for dyr. Politikerne valgte med vores opbakning den billigste løsning, og til august åbner Klatretræet i de lokaler, hvor børnehuset Motorikken lå, indtil det lukkede for tre år siden. Den løsning sparer kommunen for 3,5 millioner.

Derfor er det under al kritik, at der ikke kan findes mere end 95.000 til at indkøbe inventar og starte institutionen op. De penge skal dække: Møbler, legetøj, etablering af legeplads, renovering af køkken, indkøb af it-udstyr mm., så de rækker overhovedet ikke, og det ender i stedet med at smadre økonomien og koste på normeringen i alle kommunale børnehuse i Børneområde Nord.

Heller ikke de øvrige huse kan få noget økonomisk hjælp til opstart af den madordning, der i december blev stemt hjem, selvom køkkenerne ikke er gearede til det.

Når meldingen fra kommunens side er, at pengene skal findes i det nuværende budget, så er det, de egentlig siger: I må spare på normeringen og have færre varme hænder. Det er stik imod, hvad alle forældre ønsker. Vi støttede den billigste løsning i forhold til at åbne et nyt børnehus, så pengene kunne bruges bedst muligt – nemlig på børnene. Nu står vi med en lang næse og ingen pædagoger til at hjælpe med at tørre den.

Spørgsmålet er, om det stigende børnetal skal være en god spiral eller en ond spiral?

At der er højere børnetal end forventet, må skyldes øget tilflytning og dermed større skatteindtægter. Der burde derfor kunne findes penge til ordentlige forhold for børnene, hvilket ville give området et bedre ry og tiltrække endnu flere tilflyttere, som det også forventes i forhold til den nye byplan omkring fremtidens forstad. Men udsigten er lige nu, at det stigende børnetal bliver en ond spiral med flere børn, færre pædagoger og dårlige historier. Det er konsekvensen af den manglende økonomiske opbakning, så skal vi ikke skynde os at ændre det til en positiv spiral?

Annonce
Louise Vilsbøl, formand for forældrebestyrelsen i Børneområde Nord i Faaborg-Midtfyn.
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce