Annonce
forside

Debat: Åbent brev til borgmester om besparelser på Stokkebækskolen

Borgmester Bo Hansen (S) (til højre) har et efterslæb med at fordele pengene ligeligt i kommunen, mener Mogens Stampe fra Gudbjerg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Kære Bo Hansen. Det var trist at læse Fyns Amts Avis den 13. august, hvor der meldes om massive besparelser på Stokkebækskolen.

Næsten mere trist var det at læse din begrundelse, hvor du siger: "Jeg synes ikke, det er rimeligt, at alle andre skoler skal fortsætte med at betale for en model, som vi godt ved ikke er rentabel". Du siger dermed, at alle andre skoler har haft dårligere vilkår på grund af Stokkebækskolen. Jeg tror ikke, det er den rigtige måde at udvikle sammenholdet i vores kommune på.

Skal din melding forstås som starten på, at de penge, der er til rådighed, skal fordeles ligeligt i forhold til samme typer opgaver, kan jeg dog se muligheder. De mange planer og projekter der er realiseret med hensyn til byfornyelse i og omkring Svendborg by, koster nu og fremover rigtig mange penge.

Udvikling af havneområdet er i fuld gang. Du har meldt, at der skal etableres boliger i bymidten. Tankefuldprojektet kører stadig med betragtelige udgifter.

Hvis intentionen på skoleområdet, om at tildele midler mere lige, skal smitte af på øvrige sammenlignelige opgaver, burde vi i vores lokalområde kunne se frem til få planlægningsmæssig og økonomisk hjælp til byfornyelse. Blandt andet til etablering af byggegrunde, hvilket der er meget hårdt brug for. Der er ikke brugt penge i vores område til byfornyelse. Så det er ikke forkert at tale om et markant efterslæb. Hvis vi altså skal holde fast i, at pengene skal fordeles ligeligt.

Men tag det roligt, Bo. Vi er ikke så krævende. Vi beder kun om hjælp til det, som vi borgere ikke selv kan klare. Vi har tradition for at skabe og udvikle fællesskaber på mange niveauer. Det vil vi naturligvis fortsætte med.

Vi arbejder i fællesskab på at udvikle fællesskaber/frivillighed på tværs i vores lokalområder, med det formål at skabe bæredygtige lokalområder som ikke på sigt bliver nødt til at kalde på nødhjælp.

For at kunne det, er vi altså nødt til at bede dig og dine kolleger i byrådet om forståelse for, at behovet for kommunal hjælp til byudvikling er lige stort i Gudbjerg som i Svendborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce