Annonce
Faaborg-Midtfyn

De vil skrive politisk historie: Se hvem der skal holde Stavnsager på magten

Hans Stavnsager har ambitioner om at blive den første borgmester i Faaborg-Midtfyn, der opnår genvalg. Og nu er holdet klar, der skal hjælpe ham til at bevare den politiske magt. Foto: Hung Tien Vu
Anne-Merete Mikkelsen stiller ikke op igen. Til gengæld gør Palle Andersen comeback på Socialdemokraternes opstillingsliste.

Faaborg-Midtfyn: Socialdemokraterne i Faaborg-Midtfyn er nu klar med det hold, der skal skrive lokalpolitisk historie. Her i kommunen er det nemlig aldrig sket, at en borgmester er blevet genvalgt. Hans Stavnsager kan blive den første, det sker for, men selv med et umanerligt godt personligt valg genvinder han næppe posten alene.

- Vi har 17 gode navne klar til at hjælpe ham, og vi holder listen åben sommeren over. Det vil passe mig godt, hvis vi kommer op på 20 kandidater, siger valgkoordinator Kenneth Johansen fra Den Socialdemokratiske Fællesledelse.


Annonce

Jeg mener, vi mindst skal have 10 mandater. Hans Stavnsager har gjort det fantastisk som borgmester. Han er til stede, han er nærværende, og han har visionerne og handlekraften til at stå for den udvikling, kommunen har brug for.

Kenneth Johansen, valggeneral for Socialdemokraterne


Med i alt 18 navne - Stavnsager er selvskrevet til førstepladsen - har Socialdemokraterne én kandidat mere end ved valget for fire år siden, og denne gang er der ligevægt mellem mænd og kvinder, ni af hvert køn.

Og det endda selv om den ene af de nuværende tre kvindelige socialdemokrater i kommunalbestyrelsen, Anne-Merete Mikkelsen, Årslev ikke genopstiller.

Socialdemokraternes opstillingsliste

1) Hans Stavnsager, Faaborg-Broby

2) Anstina Krogh, Faaborg-Broby

3) Mette H. Frederiksen, Ringe-Ryslinge

4) Steffen Jensen, Årslev

5) Lars Nielsen, Faaborg-Broby

6) Kim Aas Christensen, Ringe-Ryslinge

7) Anne Kyhn, Faaborg-Broby

8) Sarah Primsø Bach, Årslev

9) Jos Bisschop, Ringe-Ryslinge

10) Elna Johansen, Faaborg-Broby

11) Tanja Kromann Clausen, Ringe-Ryslinge

12) Brian Møller Bisgaard, Årslev

13) Jørgen Bergmann, Faaborg-Broby

14) René Brinch, Ringe-Ryslinge

15) Søren Hoppe Junker, Faaborg-Broby

16) Vini Bahl Hansen, Årslev

17) Maria Busborg Jørgensen, Ringe-Ryslinge

18) Palle Andersen, Faaborg-Broby

Vil være bedstemor

- Vi må allesammen sætte en skæringsdato, og jeg fylder meget snart 70 år. Jeg har været med i lokalpolitik i mere end 25 år, og nu synes jeg, det er på tide at give faklen videre, og jeg kan jo se, der er gode yngre kræfter, der er klar til at tage imod den. Det glæder mig meget, siger kommunalbestyrelsens grand old lady.

Anne-Merete Mikkelsen vil bruge mere tid på sine børnebørn. Og på børn, som har det svært. Foto: Kim Rune

Anne-Merete Mikkelsen glæder sig især til at få mere tid sammen med sine fire børnebørn.

- De siger til mig, at det er deres tur, smiler hun.

Helt for sig selv får de næppe "bedstemor-med-slag-i". Børnenes sag ligger Anne-Merete Mikkelsen hjerte nært, og hun er meget optaget af arbejdet omkring børnekrisecentret Joannahuset i København og vil nu involvere sig i at skabe et lignende tilbud på Fyn, formentlig i Odense.

Det lykkedes ikke Kim Aas Christensen at blive førstevalg i sin egen vælgerforening. Foto: Michael Bager
Annonce

Nedtur for Kim Aas Christensen

Apropos kvinder er det værd at bemærke sig, at det er to kvinder, der fylder pladserne lige under Hans Stavnsager. Det er ingen overraskelse, at gruppeformand Anstina Krogh, Haastrup, står som nummer to på listen, men det er det til gengæld, at midtfynboerne har placeret Mette Haugaard Frederiksen, Ringe, foran Kim Aas Christensen, Ryslinge.

Til sin egen store skuffelse blev daværende udvalgsformand Mette Haugaard Fredeiksen stemt hjem af vælgerne ved valget i 2017, mens Kim Aas Christensen, der i dag er formand for Opvækst- og Læringsudvalget og tillige kredsens folketingskandidat, var en af bare tre socialdemokrater, der kom op over de magiske 500 personlige stemmer.

Efter det flotte valg blev han formand for byrådsgruppen, men den post måtte han siden overlevere til Anstina Krogh, som mange ser som de lokale socialdemokraters egentlige kronprinsesse.

Nu må Kim Aas sande, at hans egen vælgerforening, Ringe-Ryslinge, har sat ham på andenpladsen efter Mette Frederiksen.

Anstina Krogh, Socialdemokraternes kronprinsesse, står lige under Stavsnager på opstillingslisten. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Palle Andersen er rød igen

Vælgerne får også mulighed for at invitere 70-årige Elna Johansen, Horne, på et gensyn i byrådsalen. Her har hun siddet før, for i 2007 afløste hun Palle Andersen, der trak sig på grund af travlhed på jobbet.

Og netop Palle Andersen, Dyreborg, er nok den største overraskelse på den Socialdemokratiske liste, for i 2009 blev han sur på sit gamle parti og meldte sig ud. Senere sad han en kort periode i byrådet for Borgerlisten, der nu stiller op under navnet Lokallisten.

Palle Andersen er tilbage i rødt efter et smut forbi Sydfyns Borgerliste. Han er hoppet ud af Lokallisten og er tilbage hos Socialdemokraterne, som han ellers meldte sig ud af i 2009. Foto: Bent Warncke

- Men nu har jeg altså snakket med Palle, om det ikke er på tide at komme hjem, og det synes han heldigvis, konstaterer valgkoordinator Kenneth Johansen.

Palle Andersen har fået en placering som nummer 18 på listen, men med sideordnet opstilling kan hans vælgere såmænd sagtens sprænge listen til fordel for den tidligere postmester i Faaborg.

Annonce

Går efter 10 mandater

Ved valget i 2017 blev Socialdemokraterne de store vindere med 31 procent af stemmerne og kunne dermed sætte sig på otte af 25 pladser i byrådssalen. Nu stiler Kenneth Johansen endnu højere:

- Jeg mener, vi mindst skal have 10 mandater. Hans Stavnsager har gjort det fantastisk som borgmester. Han er til stede, han er nærværende, og han har visionerne og handlekraften til at stå for den udvikling, kommunen har brug for. Vi er også begunstiget af medvind på landsplan, og det ser ud til, at de blå spænder ben for sig selv, såvel nationalt som lokalt. Jeg tror, det er til vores fordel, at det opstod internt bøvl i Venstre, så Ole Pedersen gik over til Lokallisten og sikkert tager stemmer med sig, så det ser ret lovende ud, konkluderer Socialdemokraternes valggeneral.

Valggeneral Kenneth Johansen regner med, at det hold, han nu har sat, sikrer Socialdemokraterne 10 mandater i den næste kommunalbestyrelse. Privatfoto

Kandidaterne bliver præsenteret i forbindelse med Socialdemokraternes Facebook-transmitterede 1. maj-arrangement kl. 11. Her vil der i øvrigt også være taler ved borgmester Hans Stavsnager, EU-parlamentsmedlem Christel Schaldemose, folketingskandidat Kim Aas Christensen og Bjarne Elnegaard, 3F.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Assens

Boldklub plages af glasskår og skrald næsten hver weekend: - Det er ikke rart for hundene at få glasskår op i poterne

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Annonce