Annonce
Rejser

De vandt Danish Travel Awards

Antallet af danske turister i Portugal stiger i disse år, især på grund af flere udbudte charterrejser, fortalte landets turistchef, Stig Kaspersen, da han modtog en Danish Travel Award som synligt bevis på, at forbrugerne har stemt Portugal ind som Europas bedste rejseland. Foto: Colourbox

Kun USA kunne forsvare sin position i forhold til sidste år. SAS gik fra fire til nul statuetter.

Mange nye ansigter kom på scenen onsdag aften, da årets rejsepriser, Danish Travel Awards, for 23. år i træk blev uddelt i Cirkusbygningen i København. Faktisk var der kun én genganger i forhold til sidste år, nemlig USA, der ikke blot i 2016, men også mange gange tidligere, er blevet kåret som bedste rejseland uden for Europa. I år var det med Sydafrika og Thailand på de efterfølgende pladser.

Studievært på TV2, Cecilie Beck, uddelte 17 priser, og blandt dem, der aldrig tidligere har modtaget en Danish Travel Award, var Hotel Hesselet i Nyborg i kategorien "Bedste hotel uden for hovedstaden".

Som bedste charterrejsearrangør strøg Atlantis Rejser helt til tops foran Spies og Århus Charter.

Thomas Cook Airlines, der har samme ejer som Spies, kunne som mange gange tidligere lade sig hylde som bedste charterflyselskab. Sidste år var det dog SAS, der løb med æren, ligesom selskabet i 2016 også vandt i kategorierne "Bedste europæiske flyselskab", "Bedste oversøiske flyselskab" og "Bedste indenrigsflyselskab".

Men i år kunne Billund-baserede Sun-Air hjemtage en statuette som symbol på titlen "Bedste europæiske flyselskab", mens Singapore Airlines blev kåret som bedste oversøiske flyselskab.

Alsie Express med hovedkontor i Sønderborg kan det næste år bryste sig af titlen "Bedste inderigsflyselskab", så SAS-folkene måtte efter jubelåret i 2016 gå tomhændet hjem.

Portugal rider på en bølge af medgang, når det gælder turisttilstrømningen fra Danmark, men også andre lande, og nu har forbrugerne i Danmark også stemt landet ind som det bedste rejseland i Europa foran Skotland og Spanien.

En forklaring på de mange nye vindere i forhold til 2016 kan være, at præsidiet bag Danish Travel Awards havde ændret på reglerne, så det kun var forbrugerne, der kunne stemme. Tidligere har ansatte i rejsebranchen også kunnet deltage, og det var ikke muligt at kontrollere, om de stemte på deres egen virksomhed. Ydermere havde arrangøren, Stand By, skiftet analyseinstitut, så det i år var Epinion, der indsamlede stemmer fra forbrugerne. Instituttets Danmarks-panel består af 2000 medlemmer, som udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen fordelt på alder, uddannelse, indtægt, bopæl m.m.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce