Annonce
Nordfyn

De tre største udfordringer ved at bygge Østruplund i træ

Det tog Johnny "Krumme" lidt under to år at gøre det store slot i træ færdigt. Her ses han arbejde med slottet, da det endnu ikke stod færdigt. Foto: Henrik B. Tvede
Annonce

Johnny "Krumme" Kummerfeldt startede med at lave det store træslot af Østruplund i starten af 2018. Det var en af de ansatte på botilbuddet, som inspirerede Johnny til at gå i gang - og det er heller ikke det første store projekt, han har kastet sig over. Listen med projekter er ved at være lang:

Et udendørs nisselandskab med kirke og rensdyr. En fjernstyret lastbil med velvoksne horn og en anhænger, der er over en meter lang. Og et lille sommerhus plus en isoleret vinterhytte til Østruplunds hamstere, som jo også skal have det godt.

Det største er dog indtil videre kopien af Østruplund, som nu kan ses i Østruplunds hall, men senere kan opleves på biblioteket i Otterup. Det var dog ikke kun nemt at skære, samle og arbejde med de forskellige trædele. Johnny Kummerfeldt havde især tre store udfordringer.

1) Tårnet

Det første, Johnny Kummerfeldt nævner, når snakken falder på udfordringer med at bygge træslottet, er slottets tårn. Det ottekantede tårn krævede meget arbejde, og han måtte da også lave det om, da det første viste sig at blive for småt i forhold til resten af slottet.

- Til at starte med lavede jeg det for tyndt i omkredsen. Jeg blev nødt til at sætte siderne op, måle og skære en bund først. Så måtte jeg skære det andet til bagefter, og så havde jeg lidt problemer med at få tårnet samlet. Der blev jeg nødt til at have vores tømrer til at hjælpe. Jeg troede først, jeg kunne lime siderne på uden at skulle lime ekstra pinde på, men det kunne jeg ikke helt.

2) Grå karnapper ved vinduet

Det næste, der gjorde processen besværlig, var de mange små, grå lister, der skulle skæres til karnapperne over vinduet.

Det svære var netop at skære selve listerne, fordi de var så små og skulle passe over de mange vinduer, men det var vigtigt for Johnny Kummerfeldt, at detaljerne var i orden. Han brugte derfor lang tid på at tænke over, hvordan han gjorde det bedst muligt. Lige så snart idéen dukkede op i tankerne, var han igen nede på værkstedet og arbejde videre.

3) Vinduerne

Undervejs blev Johnny "Krumme" nødt til at holde et halvt års pause, fordi projektet blev for meget at arbejde med. Det skete, da han skulle til at skære de mange tynde vinduer.

- Der vil jeg ærligt indrømme, at jeg var ved at være træt af det hele. Nogle gange, når jeg skulle skære vinduerne eller bore, knækkede krydsfineren, og så måtte jeg gøre det hele igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce