Annonce
Fyn

De toneangivende familier er hovedproblemet

Annonce

Synspunkt: År 2020 og debatten omhandlende social kontrol kører stadigvæk på de høje nagler. Det er fascinerende, at så mange politikere stadigvæk kan fremstå overraskede.

Senest har en muslimsk kvinde i Vollsmose måttet underskrive et sharia-dokument for at få skilsmisse. Det kostede hende 75.000 kr. samt en besked om, at hun ville miste sine børn, såfremt hun fandt en anden mand. Er jeg personligt overrasket? Nej det er jeg ikke, og dybest set, så tror jeg ligeledes, at imam Abu Bashar og andre såkaldte imamer fra Vollsmose er hamrende ligeglade med både journalister og politikere. Efter dokumentaren “Moskeerne bag sløret” blev vist for fire år siden, detonerede alverdens politikere og meningsdannere. Men lige lidt hjalp det.

I forhold til konkrete sager som den omtalte, så skal sandheden selvfølgelig findes midt i mellem, og hvem ved, om den pågældende kvinde overhovedet har efterlevet imamens krav? Men uanset hvad, så er den hjemmelavede sharia-kontrakt udfærdiget af imamen.

Det, man journalistisk kunne arbejde med, er at se på tidligere lignende sager og hvad der i praksis er foregået i disse sager. Har nogen af parterne forsøgt at unddrage hinanden forældremyndigheden? I så fald er det vældig interessant, om en sharia-domstol overhovedet har tvangsfjernet muslimske børn og gennemføre skoleskift, kommuneskift m.m. I så fald er det naturligvis dybt ulovligt.

Hvorom alting er, så tænker jeg, at såfremt Christiansborg virkelig ville banke den slags lukkede miljøer på plads, så var det sket. Udelukkende af den simple årsag, at det handler om Danmarks sikkerhed og sammenhængskraft.


Har de tre imamer overhovedet evnerne til at binde så mange kulturer og toneangivne familier sammen og endda gennemføre sharia-lovgivning?


Men nu kører debatten for fuld udblæsning, og alle er overraskede og forargede. I Odense er sagen godt orkestreret af de toneangivne meningsdannere, men hvem er egentligt imamerne i det religiøse råd, og findes der som påstået et fast sammenhængende religiøst råd i Odense bestående af de tre imamer, sådan som Berlingske konkluderer det? Har de tre imamer overhovedet evnerne til at binde så mange kulturer og toneangivne familier sammen og endda gennemføre sharia-lovgivning?

Et modsvar til det er, at de muslimske kvinder ikke tør at anmelde overgrebene, hvilket får mig til at undre mig, når jeg tænker over, hvor mange tillidsgrupper, som i årevis har været ind over disse kvinder. Vi kan ikke lave politik på synsninger og rygter.

Der skal dokumentation på bordet, så vi kan tage fat en gang for alle. De omhandlende muslimske kvinder skal lære at navigere uden om imamer og social kontrol. Derved vil imamerne om få år automatisk være overflødige.

Jeg fornemmer dog, at det er de toneangivne familier, som undertrykker deres kvinder og som absolut er hovedproblemet. De få gamle imamer kan blot være et redskab til at opretholde kontrol over de stærke familiers frigjorte kvinder.

Alene i Odense har vi over tusind ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse, som går hjemme, og mange har gjort i over 20 år. Foruroligende mange af dem taler ustyrligt dårligt dansk eller slet ikke. Ifølge kilder fra mit daglige virke, så følger mange af dem ikke med i dansk tv eller læser danske aviser. Ligeledes er deres viden begrænset i forhold til hvordan kommune, stat og politi fungerer.

Derfor er det indlysende, at de uden et dansk sprog eller viden om et dansk samfund finder sammen med ligesindede, som i øvrigt nok skal sørge for at ensrette hinanden med social kontrol med eller uden imamer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce