Annonce
Fodbold

De små klubber har blik for fremtiden

Store og små klubber har det svært for tiden, hvor adrenalinen ikke just koger på anlæggene. Som her i en pokalkamp i 2011 mellem endnu nogle af ØB's naboklubber - Fjordager i grønt - og Marienlyst i gul udebanedragt. Hvornår genoptages slagene på grønsværen? Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fodboldklubben ØB i Odense appellerer som så mange andre til omgivelserne om at støtte sponsorerne. Det sker i et område med mange klubber.
Annonce

FODBOLD: I disse sære tider, hvor idrættens og sportens verden er hårdt ramt - som alt andet i samfundet - prøver mange klubber på flere måder at berede sig på fremtiden.

Eksempelvis ved at appellere til medlemmer og omgivelser om at bruge klubbens sponsorer, så der også i fremtiden er økonomisk støtte at hente.

Det gælder for store og små klubber.

Som den traditionsrige Østre Boldklub - bedre kendt som ØB - på Arkonavej i kvarteret ved Kochsgade i Odense.

"Støt vores sponsorer, de støtter os! I denne svære tid, kæmper nogle af vores små sponsorer med at få tingene til at løbe rundt. Du kan også gøre en forskel for dem, ved at købe deres ydelser" lyder opfordringen på klubbens facebook-side, og den sproglige kreativitet er i hvert fald på plads.

"Mange restauranter har enestående take away mad, blandt andet Pappas Pizza og Grillhouse i rundkørslen i Kochsgade, eller hvad med lækkert smørrebrød fra Kong Volmer?", fortsættes det.

Og der tænkes på andet end mad:

"Trænger lokkerne til at blive klippet, så står Birthe klar i Salon Madam B Coiffure på hjørnet af Kochsgade og Krokusvej".

Appellen slutter med det kendte økonomiske råd:

"Mange bække små, gør som bekendt en stor å".

Utopia, der har hjemme på OB's gamle anlæg i Munke Mose, jagter ikke det store gods og guld. Men intensiteten på banen er den samme som alle andre steder. Her har Utopia scoret hjemme mod Nørre Aaby i en pokalkamp for et par år siden. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Klubber på stribe

ØB ligger i et område, der er tæt befolket med fodboldklubber. De store naboer er boldklubben Marienlyst på Windelsvej og B1909 på Gillestedvej, og længere ind mod centrum ligger Boldklubben Chang, der er kendt for et stort antal seniorhold, på B1909's gamle anlæg i Kochsgade.

Og blandt Changs mange sponsorer er blomsterbutikken Amour, De to Gulvslibere og Hårby Bageri, og resten kan - som i langt de fleste klubber - ses på hjemmesiderne.

Sportens verden er mangfoldig, og i alle klubber er man ikke bare spændt på, hvornår landet i disse corona virus-tider lukker op igen, men har i den grad også et øje på, hvordan det omgivende forretnings- og erhvervsliv vil overleve krisen.

Det er andre tal end i Superligaen hos OB i Ådalen, men mekanismerne er de samme, selv om OB's efterkommer på det gamle anlæg i Munke Mose nok overlever på en mere simpel facon uden den store sponsorjagt.

Boldklubben Utopia, hvis førstehold ligger nær toppen af Serie 1, har vist andre principper for vækst.

I hvert fald har Utopia, der blev stiftet i 1980 med visse anarkistiske rødder, omdøbt banen i Munke Mose til Karl Marx Platz.

Og på klubbens hjemmeside lyder sloganet:

"Vi er en meget rig klub, hvis vi ser på det sociale og en meget billig klub, hvis du ser på økonomien".

Så har kan man vel sige, at man som klub har minimeret den økonomiske risiko - selv i en tid som denne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Erhverv

Skænkestue med 150 øl i Plums Gård

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce