Annonce
Nyborg

De små havde en 'gul' fest: Det var tilladt at kravle over målstregen til Dagplejens Mini Tour

Dagplejens Mini Tour 2022. Foto: Sandra Goldek
Onsdag fejrede dagplejerne i Nyborg Kommune den årlige Dagplejens dag, og i år var det et særdeles aktuelt emne, der dannede rammerne om festligheden.

Østfyn: Dagplejens dag er en årlig begivenhed for den kommunale dagpleje i hele landet, som fejres den anden onsdag i maj. Formålet er at synliggøre dagplejen og det store arbejde, dagplejerne dagligt gør for børn og forældresamarbejdet.

Og synlige må man sige, at dagplejerne i Nyborg Kommune var. Og ikke mindst alle børnene. På forskellige lokationer i kommunen, herunder Ørbæk, Ullerslev og Nyborg, var dagplejere, dagplejepædagoger, dagplejeleder og en masse små poder onsdag morgen mødt op i gule Tour-trøjer.

Barnevogne og buskadser var pyntet festligt op med gule flag, balloner, bannere og pindemadder, og på "Den Grønne" i Nyborg var der også sørget for en gul løber. Ved alle mødestederne var der sat en gul trehjulet cykel pyntet med store gule balloner og blomster ud til vejen for at gøre forbipasserende opmærksom på festligheden.

Annonce

Gul idé

Som nogen måske har regnet ud, holdt dagplejerne deres version af Tour de France i miniformat - en dag, der fik navnet "Dagplejens Mini Tour 2022".

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Til Mini Touren var der masser af tid til hygge. Her var der formiddagsmad for de små i Ullerslev. Foto: Sandra Goldek

Anledningen til det store arrangement var naturligvis, at det verdensberømte cykelløb, Tour de France, kommer til Nyborg 2. juli. Og ekstra festligt skulle det være, idet den årlige dagplejedag også havde 30 års jubilæum.

Vi synes jo selv, at vi har verdens bedste job.

Ann Bettina Mathiesen, fællestillidsrepræsentant for dagplejerne i Nyborg Kommune

Over det hele var der glade smil, forårsstemning og charmerende klukgrin fra de små størrelser, der kørte rundt på de optegnede baner og legede Tour de France. Køretøjerne bestod af både trehjulede, barnevogne og små såkaldte "scootere" uden pedaler.

Nogle af børnene havde ikke lært at gå endnu, men heldigvis var det tilladt at kravle over målstregen. Andre ville hellere lege i sandkassen, inden det blev tid til formiddagsmad klokken halv elleve.

Dagplejedagens formål er blandt andet at sætte fokus på det store arbejde, dagplejerne gør. Irene Davidsen er en såkaldt "trilledagplejer", og hver morgen kører hun afsted på sin cykel og henter børnene. Cyklen var naturligvis pyntet flot op i dagens anledning. Foto: Sandra Goldek

Leder af dagplejen, Dorthe Anker, tiltrådte stillingen 1. maj, og for hende var dagen en oplagt mulighed til at komme rundt og hilse på både børn og dagplejere. Selv var hun også med til planlægningen.

- Det kom i stand, fordi en dagplejer ved navn Inge Hansen fra Ørbæk kontaktede mig og sagde, at hun havde fået sådan en god idé, som gik ud på, at vi skulle lave et mini Tour de France med gule trøjer og gul pynt. Og forresten så havde hun da også en trehjulet cykel, som hun havde malet gul. Det var da genialt, tænkte jeg, fortalte en glad Dorthe Anker.

På "Den Grønne" i Nyborg var der fuld fart over feltet på børnenes sparkecykler. Foto: Sandra Goldek
Selvfølgelig var de mange barnevogne også piftet op med balloner og flag. Foto: Sandra Goldek
Annonce

Et fantastisk arbejde

Hun kommer fra en stilling som souschef i dagplejen og har mange års erfaring indenfor det pædagogiske felt, så det er bestemt ikke et "ukendt land", hun har begivet sig ud i. Hun siger selv, at dagplejen er den helt rette hylde for hende, og derfor havde hun glædet sig utrolig meget til at være med til dagplejedagen.

- Det er et fantastisk stykke arbejde, dagplejerne gør ude i marken med de 0-3-årige børn, og det vil jeg rigtig gerne anerkende og bakke op om, sagde hun.

I Nyborg Kommune har dagplejerne legen for øje, og som dagplejer skal man ikke være bleg for at lege med og se tingene i børnehøjde. Annmari Rasmussen er stolt af at være dagplejer. Her sidder hun sammen med sine dagplejebørn og får en pause fra cykelløbet i sandkassen. Foto: Sandra Goldek
Alle børn var klædt i gule t-shirts med teksten "Dagplejens Mini Tour 2022". Foto: Sandra Goldek

For fællestillidsrepræsentant for dagplejerne i Nyborg Kommune, Ann Bettina Mathiesen, er det vigtigt med en dag som dagplejedagen at vise, hvad dagplejen kan, og hvad den står for - legen og de trygge omgivelser.

- Vi synes jo selv, at vi har verdens bedste job, lød det med et smil fra Ann Bettina Mathiesen.

Efter nogle sjove timer med en masse leg, motion og grin, sluttede dagen i Ørbæk, hvor forældre var inviteret til eftermiddagskaffe.

Lille Olivia på snart ét år øvede sig lystigt i at gå med gåvognen. Men da hun blev træt og tog et hvil i vognen, kom Valdemar på to år hurtigt til undsætning og kørte en lille tur med hende. Foto: Sandra Goldek
Der var tænkt på det hele til Mini Touren - også flag med bynavne på. Foto: Sandra Goldek
Med nummerplader og gule blomster, er trilledagplejer Irene Davidsen køreklar på de Østfynske veje. Foto: Sandra Goldek
I Ullerslev var der forsyninger af hjemmebagte boller og frugt til børnene. Foto: Sandra Goldek
Målstregen blev passeret af glade børn i Ullerslev. Foto: Sandra Goldek
Emma på to år stod klar til at "dirigere" den cyklende trafik. Foto: Sandra Goldek
De flot pyntede trehjulede cykler stod både i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk - et signal til de forbipasserende om, hvad der foregik. Foto: Sandra Goldek
Dagplejeleder, Dorthe Anker, havde glædet sig til at deltage i dagen. Hun tiltrådte stillingen 1. maj. Foto: Sandra Goldek
Der var diplomer til alle. Her overrækker dagplejer Dorthe Vestermann et velfortjent diplom til lille Valdemar. Foto: Sandra Goldek
I Ørbæk var de også klar til "cykelræs". Privatfoto
Alle børn og dagplejere samlet i Ullerslev inden frokost. Foto: Sandra Goldek
Annonce
Nyborg For abonnenter

Kæmpelager af tyvekoster fundet i landsby: Brødre tiltalt for så mange forhold, at anklageren var ved at miste pusten

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Odense

Politiet fangede brandstiftere på film: Nu er to mænd anholdt

Erhverv For abonnenter

Hummer og hjortekød gav røde tal: Grossist på havnen hårdt ramt af nedlukninger

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere udsat for asbeststøv trods løfte om sikre arbejdsforhold

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Odense

Lokale projekter: Søg om dette års Borgerne Bestemmer-penge

Annonce