Annonce
Fødselsdag

De skandaleramte bankers juridiske arm fylder 60

Advokat Morten Samuelsson fylder 60 år. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Når bankernes højtstående medlemmer af direktion og bestyrelser kommer i problemer, ringer mange af dem til Morten Samuelsson for juridisk bistand.

Således har Samuelsson, der mandag den 27. januar fylder 60 år, talt adskillige af de anklagedes sager i efterdønningerne af krakkene i Roskilde Bank, Capinordic Bank og færøske Eik Bank.

Samuelsson har selv en fortid som anklager hos Bagmandspolitiet og er kendt som en dygtig forsvarer i sager om økonomisk kriminalitet.

Han er desuden juraprofessor fra Copenhagen Business School og partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

Ud over bankledelser er han også advokat for den schweizisk bosatte, danske rigmand Jeffrey Galmond, der har været anklaget for svindel i forbindelse med aktiehandel i et større russisk teleselskab.

Galmond tabte i december en ankesag i Østre Landsret, der betyder, at han nu skylder de danske skattemyndigheder 196 millioner kroner.

Selv har Morten Samuelsson også måttet til lommerne - dog i mere beskedent omfang.

I 2017 blev han idømt en bøde på 20.000 kroner for at overtræde god advokatskik i forbindelse med sagen om kollapset i Eik Bank. Her endte Samuelsson ifølge afgørelsen på uetisk vis med at repræsentere både bankledelsen og det forsikringsselskab, der havde forsikret den.

Ud over sit virke som advokat i landets retssale bidrager Morten Samuelsson også til forståelsen af det juridiske område med foredrag og fagbøger.

Han er desuden en flittig skribent i tidsskrifter som Ugeskrift for Retsvæsen og Erhvervsretsligt tidsskrift. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Nyborg

Masser af vand - ingen problemer

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce