Annonce
Fødselsdag

De skandaleramte bankers juridiske arm fylder 60

Advokat Morten Samuelsson fylder 60 år. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Annonce

Når bankernes højtstående medlemmer af direktion og bestyrelser kommer i problemer, ringer mange af dem til Morten Samuelsson for juridisk bistand.

Således har Samuelsson, der mandag den 27. januar fylder 60 år, talt adskillige af de anklagedes sager i efterdønningerne af krakkene i Roskilde Bank, Capinordic Bank og færøske Eik Bank.

Samuelsson har selv en fortid som anklager hos Bagmandspolitiet og er kendt som en dygtig forsvarer i sager om økonomisk kriminalitet.

Han er desuden juraprofessor fra Copenhagen Business School og partner i advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

Ud over bankledelser er han også advokat for den schweizisk bosatte, danske rigmand Jeffrey Galmond, der har været anklaget for svindel i forbindelse med aktiehandel i et større russisk teleselskab.

Galmond tabte i december en ankesag i Østre Landsret, der betyder, at han nu skylder de danske skattemyndigheder 196 millioner kroner.

Selv har Morten Samuelsson også måttet til lommerne - dog i mere beskedent omfang.

I 2017 blev han idømt en bøde på 20.000 kroner for at overtræde god advokatskik i forbindelse med sagen om kollapset i Eik Bank. Her endte Samuelsson ifølge afgørelsen på uetisk vis med at repræsentere både bankledelsen og det forsikringsselskab, der havde forsikret den.

Ud over sit virke som advokat i landets retssale bidrager Morten Samuelsson også til forståelsen af det juridiske område med foredrag og fagbøger.

Han er desuden en flittig skribent i tidsskrifter som Ugeskrift for Retsvæsen og Erhvervsretsligt tidsskrift. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce