Annonce
Odense

Overblik: Her er taskforcens medlemmer

Arkivfoto
Annonce
Annonce

1. Nina Groes - med i formandskabet

Nina Groes er 40 år og uddannet cand. scient. adm. fra Roskilde Universitet.

Hun er tidligere direktør for Kvinfo, har siden etableret interesseorganisationen Divers, der vil skabe mere diversitet på uddannelser og i virksomheder, og driver samtidig strategibureauet Groes. Hun er desuden advisory board-medlem hos Børns Vilkår og UN Women Copenhagen, der kæmper for ligestilling.

Nina Groes er født og opvokset i Odense. Har gået på Åløkkeskolen og er student fra Odense Katedralskole. Hun er datter af sognepræst Laila Groes ved Hans Tausens Kirke på Rugårdsvej og er barnebarn af Lis Groes - en af Danmarks første kvindelige ministre.

2. Jørgen Søndergaard - med i formandskabet

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Jørgen Søndergaard er 70 år og uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet.

Han er i dag senior research fellow emeritus ved VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, var mangeårig direktør for SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, er tidligere sekretariatschef for Det Økonomiske Råd, og så har han været del af en række kommissioner.

Det gælder blandt andet Strukturkommissionen og Velfærdskommissionen - dem var han begge medlem af - ligesom han var formand for Arbejdsmarkedskommissionen. Formand var han også for Rådet for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Folkeskolen.

Derudover har han - og har haft - plads i flere bestyrelser og repræsentantskaber: For eksempel hos Dong, PFA, og ATP.

3. Knud Aarup

Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix

Knud Aarup er 63 år og cand. scient. pol fra Aarhus Universitet.

Han er formand for Bedre Psykiatri og for Socialpolitisk Forening og har tidligere været direktør for Socialstyrelsen. Er forfatter til bøger om velfærdssamfundet.

4. Mickael Bech

Arkivfoto

Mickael Bech er 45 år og er uddannet fra Syddansk Universitet, hvor han har en kandidat- og ph.d.-grad i økonomi og senere blev udnævnt til professor i sundhedsøkonomi.

Han er professor i sundhedsledelse ved Institut for Statskundskab på Aarhus Univesitet og har tidligere været direktør hos VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Bor i Odense.

5. Pia Gjellerup

Foto: Center for Offentlig Innovation

Pia Gjellerup er 59 år og cand.jur. fra Københavns Universitet.

Hun er leder af Center for Offentlig Innovation og har fra 1987 til 2007 siddet i Folketinget for Socialdemokratiet. I den tid nåede hun både at være finansminister, justitsminister og erhvervsminister.

6. Kurt Houlberg

Foto: KORA

Kurt Houlberg er 57 år og cand.scient.pol fra Aarhus Universitet og ph.d. i statskundskab fra Syddansk Universitet.

Han er professor i kommunaløkonomi ved VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Bor i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce